Bonapeti.rs»Članci»Praznična Trpeza»Romantična večera za osmi mart

Romantična večera za osmi mart

Jana G.Jana G.
Početnik
1783
Romantična večera za osmi mart

Romantična večera je uzbudljiva, posebno ako ste se unapred pobrinuli za laganu svetlost sveća i obavezni šampanjac i čokoladu.

Budite prava boginja u kuhinji pre nego što budete takva u spavaćoj sobi i oduševite svoju snažniju polovinu jelima koja će podstaći ne samo njegov apetit.

Romantična večera će biti uništena ako oboje ne isključite svoje mobilne telefone. Izaberite tihu, nežnu muziku i oslobodite se televizora da biste ambijent učinili intimnijim.

Romantična večera za 8. mart ne može biti potpuna bez šampanjca, jer sam zvuk otvaranja i mehurići u čašama predisponiraju prazničnu atmosferu.

Losos u romantičnom izdanju

Romantična večera za osmi mart

Losos se preporučuje za romantičnu večeru. Može se uspešno zameniti pastrmkom. Petnaest minuta kuvanja je dovoljno za ukusni losos ili pastrmku u tiganju.

Potrebna su vam dva kotleta lososa ili dve ne baš velike pastrmke, prethodno očišćene, mleveni crni biber, maslinovo ulje i so.

Riba se posoli, posipa crnim biberom i prži po pet minuta sa svake strane u tiganju dok se ne stvori zlatna korica. Služi se uz sos po izboru i zagrejani kukuruz iz konzerve.

Romantična salata od morskih plodova

Salata od morskih plodova je dobra opcija za romantičnu večeru, jer je lagana i sofisticirana. Priprema se za pola sata. Potreban vam je jedan kineski kupus, dva paradajza, jedan krastavac, 200 grama surimija, 2 manje lignje iz konzerve, 3 jaja, 200 grama smrznutih očišćenih škampa, 200 grama majoneza, peršun za dekoraciju.

Škampi se kuvaju ako nisu prethodno kuvani, kupus, paradajz, krastavci, kuvana jaja, surimi i lignje se seku na tanke trakice.

Proizvodi su raspoređeni u duboku posudu u slojevima. Prvi sloj je kineski kupus, drugi sloj je paradajz, treći sloj su lignje, na koje se raspoređuje deo majoneza.

Četvrti sloj su krastavci, peti sloj - surimi, šesti sloj - škampi, a nešto od njih ostavljeno je za ukrašavanje salate.

Sedmi sloj su seckana jaja, preostali majonez se sipa na vrh i ukrašava škampima i peršunom.

Mus od banane sa čokoladom za romantičan desert

Desert za osmi mart

Samo dva sastojka su glavni likovi u slatkoj završnici romantične večere za ženski praznik. Dve banane dobro umutite u blenderu dok ne postanu glatki i mekani pire. Dodajte 200 g otopljene crne čokolade i umutite dok ne postane glatki čokoladni mus. Sipajte smešu u odgovarajući kalup ili pojedinačne šolje i ohladite nekoliko sati pre nego što dođe uzvišeni trenutak.

Ako ste muškarac i želite da iznenadite svoju partnerku, uz romantičnu večeru, ponudite odgovarajući poklon ili želju. Pogledajte naše želje za 8. mart.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest