Često se dešava da nas ponese dinamična svakodnevica, zaboravljamo da se hranimo pravilno. Ujutru popijemo šolju kafe, za ručak jedemo sendvič, a za večeru se prejedemo, kako bismo nadoknadili glad preko dana.
Ne bi trebalo da se prejedamo za vreme večere, i da ne večeramo bar dva sata pre spavanja. Laganu i večeru, koja se lako sprema, možete pojesti ako odlučite da napravite džigericu sa čeri paradajzom i kupusom.
Potrebne namirnice su: 300 g pileće džigerica, 12 čeri paradajza, 150 grama kupusa, pola zelene salate, 4 supene kašike ulja, 1 supena kašika sirćeta, 2 čena belog luka, so, biber po ukusu.
Džigerica se seče na sitne paričiće i prži se u tiganju sve dok ne bude gotova. Zelena salata i kupus se seku i pomešaju. Čeri paradajz se seče na pola.
Sprema se sos od ulja, sirćeta i sitno iseckanog belog luka. Sos se posoli i posipa biberom. Kupus, salata i džigerice se pomešaju, prelivaju sosom i ukrašavaju paradajzom.
Losos sa povrćem je prefinjena i lagana večera.
Porebni sastojci: 320 grama odrezaka od lososa, 300 grama paradajza, 300 grama krastavaca, 1 paprika, 1 pero mladog luka, 2 grančice peršuna i 2 grančice mirođije, 4 lista salate, 50 grama majoneza, 1 supena kašika limunovog soka, so i biber po ukusu.
Losos se soli i posipa biberom, uvija se u foliju i peče 10 minuta. Krastavci, paradajz i paprika se seku, takođe mladi luk, salata i zeleni začini.
Povće se pomeša, dodaje se majonez u stavlja se u tanjir. Losos se vadi iz rerne, hladi se i stavlja preko povrća, posipa se limunovim sokom i servira.
Lagano jelo, koje se lako priprema za večeru je povrće, zapečeno na roštilju. Pospite sa nekoliko kapi maslinovog ulja, razno povrće, isečeno na kriške - tikvice, patlidžane, paradajz. Luk isecite na kolutove i izdinstajte ga. Servirajte sa soja sosom.
Komentari