Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Genijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noć

Genijalni trik sa kojim avokado sazri za 1 noć

zreli avokado

Iskoristite genijalni trik u sledćeim redovima da bi vam avokado sazreo za jednu noć. Svi smo bili u situaciji da u prodavnici tražimo savršeno zreo avokado. Samo što takav ne postoji.

Nemojte se očajavati, imamo genijalan trik sa kojim ćemo naterati tvrdi avokado da sazri za jednu noć.

Kako da nateramo avokado sa brzo sazri.

Sve što treba da uradite je da stavite avokado u braon papirnu kesu, da zatvorite i ostavite na radnoj površini. Da toliko je lako.

U slučaju ako ste znatiželjni kako metoda radi, proces je povezan za etilenovim gasom koji avokado proizvodi. Obično se gas oslobađa polako, što tera avokado da sazri. Ali kada stavite voće u kesu, on koncetriše gaz i ubrzava proces sazrevanja.

Ako želite da sazri još brže, možete staviti više etilenovog gasa tako što ćete u kesu sa avokadom staviti drugo voće koje oslobađa etilen - kao što su banane, jabuke ili kivi. Brilijantno zar ne? Treba da kažemo da ovaj trik radi i na drugom voću.

avokado

Kako da znamo da je avokado zreo

To vodi do sledećeg pitanja: Odakle zmano da je avokado zreo? Nemojte praviti grešku da verujete samo boji. Avokado je od sorte "Has" bude tamnozzelen ili crn kada uzre, ali druge sorte će sačuvati svetlozelenu kožu.

Tako da, da biste proverili da je avokado stvarno zreo, treba da pritisnete voće. Ako je zreo i spreman za konzumiranje, avokado treba da bude relativno tvrd, ali stiskanje treba da dovede do nežnog utonuća prsta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest