bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Čvrsti argumenti ZA konzumaciju mesa

Čvrsti argumenti ZA konzumaciju mesa

Krisi KrasimirovaKrisi Krasimirova
Početnik
331
Čvrsti argumenti ZA konzumaciju mesa

Meso je kontroverzni deo dijete i same ishrane. Prema nekima - korisna je samo živina, a crveno meso treba izbegavati po cenu života.

Drugi su suprotnog mišljenja - piletina sadrži ogromnu količinu hormona koje treba izbegavati, ali smatraju da treba jesti svinjetinu, jagnjetinu i govedinu. Drugi ne odustaju od bilo kakvog mesa - za njih su proteini važan deo dijete i ishrane same po sebi.

Ako se pitate da li vam treba meso, odgovor je kategoričan. I to je Da!

Pre svega, protein je dovoljan razlog. U mesu je prirodno i dovoljno je da telo i um održite u optimalnom zdravlju. Korisno je ne samo zato što sadrži protein, već zato što ono sadrži esencijalne aminokiseline za zdravlje.

Meso je izvor gvožđa

Meso je bogato gvožđem. Obično se najviše nalazi u ribi i iznutricama, poput svinjske džigerice. A gvožđe je važno za sve. Sprečava anemiju. Svinjetina i govedina daju nam ogromnu količinu vitamina B - nalazi se u vrlo malo namirnica. Takođe se pokazalo da su biljni izvori koji sadrže i gvožđe i vitamin B teži za varenje od mesa.

Proteini u mesu održavaju zdravlje mišića. Za razliku od proteinskih prahova, koji se često koriste u fitnes okruženju, meso je prirodni proizvod koji nema štetnih osobina ili hemikalija. A naše telo je naviklo da ih razgrađuje.

Svinjetina, govedina, jagnjetina i piletina takođe održavaju čvrstoću kostiju. Vegetarijanska dijeta sadrži male količine kalcijuma, vitamina D, vitamina B12 i omega-3 masnih kiselina. Upravo su te supstance neophodne u borbi protiv osteoporoze.

ZA konzumiranje mesa

I još - meso je korisno za srce i mozak. Poboljšava nivo šećera u krvi, sprečavajući tako dijabetes. Meso je bogato selenom, a ovaj mikroelemenat u mesu pomaže funkciju štitne žlezde.

I bori se protiv viška kilograma - nije slučajno da je meso glavni deo prehrane sportista. A protein koji dobijate iz njega ne možete dobiti iz drugih izvora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest