Predlažemo vam tri recepta za pečeno meso sa voćem, jedan od njih je za ražnjiće koji se pripremaju na roštilju. Evo šta vam je potrebno za prvi recept:
Pečena svinjetina sa šljivama
Potrebni sastojci: 600 g svinjskog ribića, 400 g šljiva, kačkavalj, 2 šolje suvog belog vina, biber, so, ren, senf.
Način pripreme: Kupite dva filea oko 300 g i napravite proreze po dužini filea. Nakon toga potopite šljive i nakon što nabubre izvadite koštice pažljivo. U otvore stavite rendani kačkavalj.
Meso začinite solju, biberom, senfom i malo rena. Šljive poređajte u otvor koji ste napravili u fileima, nakon toga učvrstite čačkalicom za zube.
Stavite u pleh, sipajte vidno i malo tople vode. Poređajte u pleh preostale šljive i stavite u rernu da se peče. S vremena na vreme otvarajte rernu i prelivajte meso sosom iz tiganja.
Drugi predlog za teleće meso sa dunjama. Kombinacija je malo posebna, a i ukus gozbe nije tradiiconalan, ali sigurno će vam se dopasti.
Da biste pripremili treba vam 1 kg telećeg mesa, isečenog na zalogaje, ostavite ga da se dinsta u masnoći i malo vode. Nakon što tečnost ispari dodajte 1 supenu kašiku paradajz pirea i pola šolje mlake vode - ostavite meso da se krčka na ringli.
Isecite tri dunje, prethodno očistite od smenki, na male komade i uvaljajte ih u brašno. Propržite u malo ulja, nakon toga ih izvadite i stavite u odgovarajuću šerpu, zajedno sa teletinom i jednom glavicom luka, sitno iseckanog, dok meso ne omekša.
Ukoliko vam dođu nepredviđeni gosti, uvek možete rešiti problem sa večerom i napraivti ražnjiće od svinjskog mesa i ananasa. Potreban vam je ribić, slanina od grudi, kobbasice - sve isecite na zalogaje.
Ananas takođe isecite na zalogaje - ako je iz konzerve, ostavite da se ocedi. Poređajte na ražnjić parče mesa, parče ananasa, po sredini ražnjića stavite jedan lovorov list i nastavite da ređate.
Namažite ražnjić mašći i pecite na roštilju. Nakon što budu gotivi, posolite, pobiberite i stavite alevu papriku i malo muskantog orašćića.
Komentari