Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Ideje za pečeno meso sa voćem

Ideje za pečeno meso sa voćem

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
153
Pečeno meso

Predlažemo vam tri recepta za pečeno meso sa voćem, jedan od njih je za ražnjiće koji se pripremaju na roštilju. Evo šta vam je potrebno za prvi recept:

Pečena svinjetina sa šljivama

Potrebni sastojci: 600 g svinjskog ribića, 400 g šljiva, kačkavalj, 2 šolje suvog belog vina, biber, so, ren, senf.

Način pripreme: Kupite dva filea oko 300 g i napravite proreze po dužini filea. Nakon toga potopite šljive i nakon što nabubre izvadite koštice pažljivo. U otvore stavite rendani kačkavalj.

Meso sa šljivama

Meso začinite solju, biberom, senfom i malo rena. Šljive poređajte u otvor koji ste napravili u fileima, nakon toga učvrstite čačkalicom za zube.

Stavite u pleh, sipajte vidno i malo tople vode. Poređajte u pleh preostale šljive i stavite u rernu da se peče. S vremena na vreme otvarajte rernu i prelivajte meso sosom iz tiganja.

Drugi predlog za teleće meso sa dunjama. Kombinacija je malo posebna, a i ukus gozbe nije tradiiconalan, ali sigurno će vam se dopasti.

Teletina sa dunjama

Da biste pripremili treba vam 1 kg telećeg mesa, isečenog na zalogaje, ostavite ga da se dinsta u masnoći i malo vode. Nakon što tečnost ispari dodajte 1 supenu kašiku paradajz pirea i pola šolje mlake vode - ostavite meso da se krčka na ringli.

Isecite tri dunje, prethodno očistite od smenki, na male komade i uvaljajte ih u brašno. Propržite u malo ulja, nakon toga ih izvadite i stavite u odgovarajuću šerpu, zajedno sa teletinom i jednom glavicom luka, sitno iseckanog, dok meso ne omekša.

Ukoliko vam dođu nepredviđeni gosti, uvek možete rešiti problem sa večerom i napraivti ražnjiće od svinjskog mesa i ananasa. Potreban vam je ribić, slanina od grudi, kobbasice - sve isecite na zalogaje.

Ananas takođe isecite na zalogaje - ako je iz konzerve, ostavite da se ocedi. Poređajte na ražnjić parče mesa, parče ananasa, po sredini ražnjića stavite jedan lovorov list i nastavite da ređate.

Namažite ražnjić mašći i pecite na roštilju. Nakon što budu gotivi, posolite, pobiberite i stavite alevu papriku i malo muskantog orašćića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest