Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Beli luk, med i maslinovo ulje popravljaju organizam za nedelju dana

Beli luk, med i maslinovo ulje popravljaju organizam za nedelju dana

IvelinaIvelina
Šegrt
110
Beli luk, med i maslinovo ulje popravljaju organizam za nedelju dana

Imate li slab imunitet? Kako se nositi sa slabim imunim sistemom?

Domaći lek napravljen od belog luka, meda i maslinovog ulja je ono što će vas spasiti od stalnog bolovanja. Uzimanje ovih namirnica na prazan stomak sigurno poboljšava vaše celokupno zdravlje. Teško da postoji još jedan alat koji vam istovremeno pruža toliko koristi, bez ikakvih neželjenih efekata.

Zdravstvene prednosti belog luka

Kroz beli luk možete dobiti mangan - 23% od dnevne vrednosti. Ovaj prirodni antibiotik sadrži vitalne enzime i antioksidante. Neki od njih su - formiranje zdravih kostiju i vezivnog tkiva, metabolizam kostiju, apsorpcija kalcijuma, kao i pravilno funkcionisanje štitne žlezde. Beli luk sadrži i 17% dnevne vrednosti vitamina B6, 15% vitamina C, kao i količine kalcijuma, fosfora i selena.

Studije pokazuju da zdravstveni potencijal belog luka pomaže gotovo svakom delu tela - od uklanjanja teških metala do sprečavanja mnogih bolesti poput prehlade, starenja arterija, gangrene, uništava zagađivače u proizvodima za bebe i usporava procese starenja.

Zdravstvene prednosti meda

Beli luk, med i maslinovo ulje

Med je lekovita hrana koja leči rane, ubrzava proces zarastanja, hidrira kožu, može se koristiti za pripremu sirupa protiv kašlja i poboljšava varenje. Redovna konzumacija ovog pčelinjeg proizvoda donosi mnoge koristi. Neke od njih su brži oporavak nakon treninga, više energije, bolji san, bolje pamćenje, gubitak kilograma i još mnogo toga.

Koristi od maslinovog ulja

U zdravstvenom smislu maslinovo ulje smanjuje rizik od nekih vrsta karcinoma, smanjuje loš holesterol i na taj način - rizik od kardiovaskularnih bolesti, poboljšava pritisak, usporava starenje ćelija.

Med, beli luk i maslinovo ulje za snažan imuni sistem

Uzmite 1 čen belog luka i sitno ga iseckajte u posudu. Dodajte jednu kašiku meda i jednu kašiku maslinovog ulja. Promešajte i pojedite smesu. Uradite to svakog jutra i večeri i za samo nedelju dana osetićete se energičnije i zdravije!

A da bi vam bili potpuno korisni, pogledajte ostale i recepte koji pomažu kod slabog imuniteta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest