Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Prirodne antidepresivne namirnice

Prirodne antidepresivne namirnice

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3882
Namirnice prirodni antidepresivi

Nervni sistem je ono što povezuje sve organe i sisteme u telu stimulišući njihovu aktivnost. Njegovo jačanje je veoma važno, jer u korenu većine bolesti leže problemi u nervnom sistemu.

Medicina ima širok spektar lekova za održavanje zdravlja, ali su predlozi prirodne apoteke poželjniji zbog njihovog pozitivnog dejstva, bez neželjenih efekata.

Postoje namirnice za koje je dokazano da imaju antidepresivni efekat i predstavljaju neprocenjivu pomoć u borbi protiv anksioznosti.

Pogledajte koje su neke od najefikasnijih prirodnih antidepresivnih namirnica i pokušajte da ih uvrstite u svoj dnevni meni.

Ribe

Losos, sardine, tunjevina, inćun su bogati omega-3 masnim kiselinama za koje se zna da se bore protiv srčanih bolesti. Oni smanjuju trigliceride i sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka. Osim toga, riblje meso pomaže protiv stresa i depresije.

Šećerna repa

Sadrži supstancu zvanu uridin koja povećava nivo citidina u mozgu. On je regulator raspoloženja.

Soja

Soja

To je dijetetska hrana, bogata proteinima i aminokiselinama i sa minimalnim sadržajem zasićenih masti, bez sadržaja holesterola. Omega-3 masne kiseline u njemu su pogodne za depresivna stanja.

Orasi

Jedna od komponenti omega-3 masnih kiselina, alfa linolenska kiselina, prisutna je u odličnim količinama u orahu. Preporuka je da se orasi koriste kao hrana za depresiju, oni će ojačati i srce.

Smeđi pirinač

Vitamini B1 i B3, folna kiselina su korisne supstance ovog dijetalnog pirinča. Kako ga karakteriše nizak nivo šećera, reguliše nivo šećera u krvi i stoga blagotvorno utiče na raspoloženje.

Kakao

Kakao je prirodni antidepresiv

Ova kultura je poznata i kao antidepresiv. Kao i orasi, sadrži selen koji pomaže u kontroli raspoloženja, jača moždanu aktivnost, a samim tim i blagotvorno deluje u borbi protiv starenja. Čista čokolada je veliki pomoćnik emocionalnog zdravlja.

Jaja

Ovaj proizvod je bogat lecitinom, koji se bori protiv lošeg raspoloženja.

Pogodne su i namirnice bogate kalijumom, kalcijumom i fosforom. Ovi elementi stimulišu nervni sistem i uklanjaju nervnu napetost.

Sada znate koje namirnice su antidepresivi, ostaje da ih uključite u svoj dnevni meni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest