bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Detoks smutiji za čišćenje tela od otrova

Detoks smutiji za čišćenje tela od otrova

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
1915
Detoks smutiji

Govoreći o detoksu gotovo automatski odlučujemo da ćemo vam reklamirati neki novi detoks dodatak ishrani ili pak najmoderniju kozmetičku proceduru za čišćenje organizma koju možete da uradite u nekom od salona lepote.

Da, bez sličnih proizvoda i procedura teško da biste sačuvali lepotu i iz organizma izbacili otrove koji su se nakupili, pogotovo ako ste već u početnoj starosti. Ali kako su govorili mudri ljudi - lepota dolazi iznutra. I to ne samo ciljajući na lepotu duše.

Od ogromnog značaja za našu privlačnost je to čime se svakodnevno hranimo (pri tome ne uključujemo detoks dodatke ishrani), zato što nam različite namirnice pružaju ne samo različite vitamine, minerale itd., već u sebi sadrže bezbroj antioksidanasa.

Ovde ćemo vam ponuditi ideje za detoks smutije za čišćenje tela od otrova, garantujući vam njihov efekat, a od vas zavisi da pratite proizvode od kojih ćete ih pripremiti, da bude sezonsko i ekološki čisto.

Voćni smutiji

Klasični voćni detoks smutiji se sastoje od jedne osnovne voćke za dodavanje slatkoće i od nekoliko dodatnih koji su priznati po svojim antioksidansnim svojstvima. Osnovnu voćku birate prema vašem ukusu, a u antioksidansne ne postoji način da ne ubrojimo borovnice, godži beri (obično se prethodno namoče), maline, kupine i drugo šumsko voće.

Zeleni smutiji

Detoks smutiji za čišćenje organizma

Zeleni smutiji su verovatno prvenac među svim detoks smutijima, zato što oni ne samo da čiste telo od otrova, nego i smanjuju vaš apetit za štetnim slatkišima. Dodajemo i činjenicu da su bogati vitaminima, mineralima, enzimima, hlorofilom i proteinima koji se lako apsorbuju. Definitivno su vrh, što bi rekli! Za pravljenje zelenog smutija možete da koristite blitvu, spanać, mirođiju, peršun, ajsberg salatu, zelenu slatu, kelj i dr.

Smutiji od voća i povrća

U zelene ili smutije od povrća možete da dodate voće po vašem ukusu, ali sa ciljem da varenje bude lakše, dobro bi bilo da koristite samo jednu vrstu voća, čiji je cilj osim na prirodni način da zasladi vaš omiljeni smuti, moći će i da iščisti vaše telo od otrova.

Najčešće korišćeno voće koje možete da kombinujete sa zelenim smutijima ili smutijima od povrća su banana, ananas, jabuka, pomorandža, limunovi i limete, grejpfrut, šumsko voće i dr.

Pogledajte još korisnih detoks recepata, kao i proverite prednost svakodnevnog ispijanja po jednog smutija sa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest