bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Moderni napici koji su veoma korisni za želudac

Moderni napici koji su veoma korisni za želudac

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
315817
Moderni napici, koji se veoma korisni za želudac

Modernih tendencija ima ne samo u odeći i aksesoarima, nego i kod hrane. Da li ste primetili kako su tokom poslednjih godina u našu kuhinju ušli neki egzotični proizvodi poput tofu sira, biljnih mleka, sajtana.

Ima i modernih napitaka, koji su veoma korisni za želudac.

Kefir

Ovo je fermentisano mleko koje ima hranljive materije i puno je proteinima, probioticima, vitaminom B, kalijumom i kalcijumom. Zahvaljujući svom bogatom sastavu kefir deluje kao balzam za želudac i štiti od problema kao što su naduvenost, gasovi, mučnina, loš dah. Osim toga, povećava libido. Može da se uzima čist ili da se zasladi medom i voćem. Odgovarajuć je za šejkove i zdrave smutije. Sjajan rashlađujuć naitak tokom leta.

Kombuča

Kombuča

Ovo je svojevrstan koktel od fermentisanog čaja i šećera. Veoma koristan napitak za želudac. Obično se konzumira kao zdrav napitak nakon treninga ili kao zdrava alternativa ledenog čaja. Ovo piće održava crva zdravima i manje je kaloično. Ono sadrži manje šećera od običnoh gaziranog pića i pokazuje veliki uticaj na celokupni imunološki sistem.

Lasi

Lasi je rashlađujuć napitak iz indijske kuhinje. Može da se uporedi sa ajranom. Priprema se od kiselog mleka i razređuje se vodom. Ukus je sladak i obogaćen voćem među kojima su breskve, banane, mango i drugo. Drugo karakteristično za ovaj moderni napitak je to što su u njemu prisutni začini poput kurkume i rezene - drevni lek za iritiran želudac.

Lasi

Tokom poslednjih godina se stavlja jak akcenat na zdravu ishranu. Ovo daje mogućnost hrani poput kimčija i misoa da postanu još popularniji.

Recepti za njih postoje vekovika, ali zahvaljujući fokusu na zdrav način života, danas su ponovo otkriveni. Ovo je fermentisana hrana koja ima dokazane koristi za mikrobiom. Ona je puna mikroorganizmima koji su korisni za creva. Pomoću njih radujemo se redovnom stomaku, osećaju sitosti i miru.

Ako tražite korisne napitke i laganu hranu za želudac, pogledajte još piree i ideje za kremsupe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest