Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Uštedite vreme i novac sa ovim cakama u kuhinji!

Uštedite vreme i novac sa ovim cakama u kuhinji!

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
31589
Uštedite vreme i novac sa ovim trikovima u kuhinji

Ni za koga nije novost da je domaće spremljena hrana jeftinija, ima bolji ukus i mnogo je zdravija od one u lokalima za brzu hranu ili restoranima.

Ipak, ako niste pažljivi možete da potrošite mnogo novca na hranu, da ne govorimo o vremenu provedenom u kuhinji i energiji utrošenoj prilikom spremanja naših omiljenih jela.

Pripremanje domaćih, dobro balansiranih jela je odličan način da održavamo svoje zdravlje i blagostanje. Evokako da uštedite vreme i novac u kuhinji sa nekoliko jednostavnih trikova!

Uvek planirajte svoj jelovnik

Kada planirate jelovnik i imate spisak sastojaka koje treba da kupite, uštedećete novac i vreme. Ovo vam pomaže da sprečite kupovanje više hrane nego što vam je potrebno. Inače postoji rizik da kupujete haotično i da potrošite mnogo više, kao i da bacite suvišnu hranu.

Kupujte sezonske proizvode

Oni su najkorisniji i imaju najbolji ukus, posebno ako ih kupujemo na pijacama. Dobro bi bilo da planirate svoj jelovnik prema sezonskom povrću i voću. Tako ćete trošiti manje novca.

Namirnice na veliko

Kupujte na veliko

Neka hrana je jeftinija kada se kupuje na veliko, kao što je pirinač, žitarice, orašasti plodovi ili brašno. Na taj način ćete imati mnogo vremena ispred sebe, ali će vam to biti isplativije.

Nemojte bacati ostatke hrane

Kuvajte u većim količinama i koristite ostatke za spremanje brzih jela. Ovo je mnogo lakše, jeftinije i štedi vreme. Na primer jednom možete da spremite pileće šnicle, a od ostataka da napravite pileću salatu ili različita zapečena jela. A zašto da ne i musaku sa piletinom ili domaće donere?

Zamrznuta hrana

Pripremite veću količinu supe, čili ili čak špagete sa sosom i zamrznite polovinu količine za dane kada nemate vremena za kuvanje. Osim toga, tokom jeseni možete da zamrznete kako povrće, tako i voće za zimu kada je ono skuplje. Sa ovim trikom prilikom kuvanja ćete uštedeti novac.

Zamrzavanje namirnica

Operite posuđe odmah nakon upotrebe

Da biste održali red, bez gubljenja previše mnogo vremena, operite posuđe neposerdno posle korišćena. Inače će se prljavština osušiti i moraćete da odvojite više vremena, vode i preparata da biste ga očistili.

Da biste uštedeli vreme i novac u kuhinji, isprobajte i naše isprobane ekonomične recepte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest