bonapeti.rs»Članci»Dijete»Primer ručka za hrono dijetu

Primer ručka za hrono dijetu

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3454
Primer ručka za hrono dijetu

Najvažnija osobenost novog dijetalnog režima ishrane, nazvan hrono dijeta je što prati prirodni biološki ritam tela. Kao prvi zadatak ove genijalne dijete je očuvanje zdravlja onih koji je praktikuju, a drugi cilj, koji je suština svake dijete - mršavljenje, dolazi kao rezultat primenjivanja principa zdrave ishrane, bez muke.

Kada će tačno doći do željenog mršavljenja je individualan trenutak, on neizbežno dolazi ako se prati taj ritam života. Zato što je hrono dijeta više način života, nego li još jedna čudotvorna dijeta.

Osnovni princip ove vrste ishrane - da se jede određena hrana u tačno određeno vreme je neophodnost, s obzirom na to da se prilikom izbora hrane poštuje pravilo sinhronizacije sa enzimima koje ispušta telo u različitim momentima dana.

Koji enzimi se odnose na vreme u podne i shodno tome šta je važno za ručak?

U podne telo ispušta proteolitični enzim. On pomaže punjenju tela proteinima. Zbog toga izbor hrane za ručak kod hrono dijete treba da bude ona koja sadrži protein.

Moguća hrana za hrono dijetu odgovarajuća za ručak:

Testenina može da bude ručak u hrono dijeti

- Meso (pileće, teleće) ili riba, otprilike 250 grama - pečeno ili kuvano. Dopuštaju se sosovi;

- Jaja su sledeća namirnica koja sadrži protein - 2 do 4 komada pripremljena u omlet sa slaninom ili kuvana su moguć izbor;

- Pirinač;

- Supa sa povrćem;

- Neka vrsta testenine;

- Pasulj ili boranija.

Garnirung odgovarajuć kod mesne ili riblje hrane je procija salate. Hleb je takođe dozvoljen, ne više od 50 grama.

Vreme ručka je predviđeno za otprilike 13 sati. Između ručka i večere sledi aktivni deo dana za koji telo treba da dobije potrebnu energiju. Ona može da bude dobijena iz hrane koja sadrži ugljene hidrate. Mogućnosti je mnogo - voće - u svežem ili sušenom stanju, med, crna čokolada.

Ako ove mogućnosti nisu zadovoljavajuć izbor postoji alternativa - svež sok ili smuti, do 2 šolje. Ova dodatna doza energije će dati insulin koji je telu potreban kako bi se pobedio nagomilani umor oko rada organa.

Konzumiranje sušenog voća kod hrono dijete

Poznavnje ovih osnovnih pravila rada tela garantuje pravilan izbor hrane za najaktivnije doba dana, na poslu, kod bavljenja sportom i pojačano kretanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest