bonapeti.rs»Članci»Dijete»Pročišćujuća dijeta Danova (Dijeta sa pšenicom)

Pročišćujuća dijeta Danova (Dijeta sa pšenicom)

Elitsa HristovaElitsa Hristova
Početnik
42
Pripremljena pšenica za pšeničnu dijetu Danova

Pročišćujuća dijeta Petra Danova je primenjuje uglavnom za čišćenje organizma, ali pomaže i u borbi sa kilogramima. Traje nekoliko dana kada se konzmira samo pšenica, jabuke, orasi, med i mnogo vode.

Dijeta sa pšenicom Petra Danova, kako je poznatija, zapravo je desetodnevni režim ishrane koji ima za cilja da očisti duh um i telo i da nam pomogne da se osećamo živi, energični, da budemo zdravi i da iz nas teku samo pozitivne emocije, kako tvrdi učitelj Danov.

Dijeta počinje uvek na pun mesec, zato što kada se mesec smanjuje, kilogrami se laše tope. Ne bi trebalo da je drže ljudi koji imaju netoleranciju na gluten ili žene u poodmakloj trudnoći.

pšenica

Za razliku od modernih dijeta koje se baziraju na raznovrsnim hranljivim proizvodima, ovaj režim se oslanja na jednostavnu varijantu od 4 sastojka, u kombinaciji sa vodom i ne sme da se konzumira ništa drugo osim njih.

Tokom prvih 9 dana možete da jedete 100 g pšenice, raspoređeno za doručak, ručak i večeru. Vaš dnevni obrok uključuje i 3 jabuke, 9 oraha i 3 kašike meda. Najbolje je da ih rasporedite ravnomerno u okviru dana kako biste makar malo mogli da utolite svoju glad.

Važno je da za vreme dijete sa pšenicom pijete mnogo vode - barem 1.5-2 l na dan. Međutim, voda mora da bude mineralna ili izvorska, ni u kakvom slučaju - sa česme.

Važno je i kako se priprema pšenicu u dijeti Danova. Na prvom mestu, ona treba da bude čista - da se ne koristi đubrivo i hemikalije prilikom njenog uzgoja, zbog toga najbolje će biti da se sakupi domaća letina ili da se potraže prava zrna pšenice u posebnoj prodavnici koja će garantovati njihovu čistoću.

Petar Danov

Još uveče, neposredno pre spavanja 100 g pšenice se popari sa 2 čaše vode koja je upravo prestala da kipi i ostavlja se pod poklopcem u posudi preko noći. Odmah nakon ustajanja zrna se procede, a voda iz njih se pije.

Poslednjeg dana u pšenicu za ručak i večeru dodajte anđeosku supu. Ona se pravi od ½ l vode, 3 kromira, luka, praziluka, nekoliko vezica peršuna, crnog bibera i soli po ukusu. Stavite sve sastojke u kuvajte dok krompiri i luk ne omeknu.

Kada se režim ishrane završi treba imati u vidu da se želudac odvikao od teške hrane, zbog toga tokom prvih nekoliko dana bilo bi dobro da se jede samo voće, povrće, hleb i supe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest