bonapeti.rs»Članci»Dijete»Šta da jedete kod fasting dijete?

Šta da jedete kod fasting dijete?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
161061
Šta da jedemo kod fasting dijete?

Dijete su neprijatelj broj jedan svake žene. Međutim, posebno su potrebne kada prođu hladni meseci i leto bude samo na korak rastojanja. Tada potraga za savršenim telom postaje potreba i dijete se pokazuju kao najefikasnije oružje u toj borbi.

Danas postoje hiljade režima ishrane koji daju prioritet ili uklanjaju određene namirnice sa menija. Poslednjih godina jedan od njih postaje sve popularniji, a to je takozvana fasting dijeta.

Šta je fasting dijeta i kako treba da jedete u skladu sa njom?

Fasting dijeta

Fasting dijeta je način periodičnog gladovanja, u kome telo prolazi kroz aktivnu detoksikaciju. Svrha fastinga je iscrpljivanje energetskih rezervi – glukoze, koja se nalazi u jetri. Tada je telo prinuđeno da koristi energiju iz masti i tako se molekuli masti oslobađaju u jetri. Ceo proces je poznat kao ketoza.

Preporučljivo je izbegavati ugljene hidrate u ovoj ishrani. Pored toga, trebalo bi da isključite sa svog menija sve dodatne šećere ili rafinisanu hranu. Izbegavanje je imperativ, jer oni imaju sposobnost da se razgrađuju u šećere izuzetno brzo. Ovo će vas sprečiti da se osećate sitima duže vreme. Pored toga, ovi hranljivi sastojci povećavaju nivo insulina i šećera u krvi.

Tokom fasting dijete, fokusirajte se na hranu koja sadrži mnogo vlakana. Telo ih sporije apsorbuje, što će vam pružiti dugotrajan osećaj sitosti.

Najkorisnije namirnice za fasting dijetu

Ishrana kod fastinga

- Voće i povrće;

- Ovsene pahuljice;

- Meso, kao što je crveno meso treba ograničiti na jednom nedeljno;

- Integralni hleb;

- Mahunarke - pasulj, sočivo, grašak itd.

- Semenke;

- Mlečni proizvodi;

- Hrana bogata proteinima. To su piletina, riba, mahunarke i jaja.

Iako je ovaj režim povezan sa gladovanjem, to ne isključuje potrebu za pravilnom ishranom. Posebno je važno za održavanje normalnog psihičkog stanja, niskog nivoa stresa, dobrog sna i punog života.

Za više pametnih i ukusnih recepata tokom dijete, pogledajte naše predloge za:

- dijetalne palačinke;

- dijetalne supe;

- keto deserti;

- keto slatkiši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest