1. Pečeni krompir
Balzamiko: Pečeni sa maslinovim uljem, a nakon toga začinjeni mladim lukom, belim lukom, suvom majčinom dušicom i ruzmarinom, indijskim orahom, balzamiko sirćetom i biberom.
Hrskavi presovani: Prethodno skuvani u slanoj vodi sa korom, nakon toga se presuju između dve ravne površine i zapeku u rerni.
Sa parmezanom: Peku se sa maslinovim uljem, solju, biberom, alevom paprikom, belim lukom i parmezanom.
Sa limunom-grčki: Peku se sa maslinovim uljem, limunovim sokom, solju, mlevenim belim lukom, biberom i suvim origanom.
Medeni: Sa naseckanim lukom na kockice, rastopljenim maslacem, medom, senfom, solju i biberom.
Sa limunom i mirođijom: Pripremljeni sa limunovim sokom, mirođijom, maslacem, solju i biberom.
U indijskom stilu: Pečeni. Maslac, mleveni beli luk i đumbir, kurkuma, so, zelene ljute papričice, seme slačice, kumin, kari, sveži listovi korijandera i nane, limunov sok i ljuta aleva paprika.
Vidi-vidi: Maslinovo ulje, bujon od povrća, naseckan crni luk, origano, izrendani beli luk, limunov sok, suvi peršun, biber i aleva paprika.
Pocrneli: Sastojci su: maslac, maslinovo ulje, lovorov list, ruzmarin, crveni luk, beli luk, balzamiko sirće, crno vino, so i biber.
Morska so i ruzmarin: Ispečeni sa maslinovim uljem, morskom solju i iskidanim svežim ruzmarinom.
Krompir je veoma ukusan i jeftin, što ga čini jednom od omiljenih namirnica na našoj trpezi. Osim tradicionalnih prženih krompira i krompir-pirea, postoji još mnogo načina na koje možete pripremiti ovo povrće, kako vam ne bi dosadio.
U galeriji iznad sakupili smo najukusnije ideje sa krompirom, pripremljenim na različite načine – pečene sa različitim ukusima, koji će vas očarati, pire sa nebičnim akcentima, a zašto ne i krompir na štapiću ili čips sa sredozemnim ukusima i začinima.
Nismo propustili ni omiljeni zapečeni krompir ili krompir Asorti, koji se odlično kombinuje sa kobasicama i pavlakom. Za kraj, pripremili smo ideje za krompir pripremljen u stilu francuske kuhinje, kojim ćete očarati svakog za vašom trpezom.
Ovaj članak je sve što vam treba, kada vam se jede nešto ukusno sa krompirom. Bon Apeti!
Komentari