bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Instant kafa - za ili protiv

Instant kafa - za ili protiv

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
98219
Piti kafu

Instant kafa nije proizvod koji treba da se koristi svakodnevno, ističu poslednja medicinska istraživanja.

Da bi se ustanovilo da li je instant kafa dobra ili otrov za nas, potrebno je staviti nekoliko kapi joda u napitak, i, ukoliko se oboji u plavičastu nijansu, to znači da ima primese i dodatke, štetne po naše zdravlje.

Dodaci mogu biti najrazličitiji, od ljuspica kafe, ovsa, zrnastih kultura, mlevenog žira, veštačkog kofeina, koji u principu nisu štetni za nas, ali jesu štetne arome koje se dodaju ovoj pitkoj i aromatičnoj mešavini.

One su toksične za naše telo. Nakon što se kafa rastvorena i popijemo gutljaj, telo doživljava šok i trovanje toksinima.

Kafa

Prema tome, ova vrsta kafe se ne preporučuje ljudima koji pate od arteroskleroze, koronarnih bolesti srca, hipertonije i bolesti bubrega. Količina kofeina u ovoj vrsti kafe je dvostuko veća nego u jednom lepom espresu.

Česta upoteba instant kafe vodi do kožna oboljenja, iritacije sluznice želuca i najviše jetre, što u nekim slučajevima može dovesti i do ciroze.

Interesantno je znati i to da je najbolja kafa za nas ona pripremljena na vatri, a ne u mašini za kafu, ali ipak ne treba preterivati sa ovim ukusniim i aromatičnim napitkom, već to treba da bude u umerenim količinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest