bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće

Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Početnik
433627
Jabukovo sirće

Istraživanja su pokazala da jabukovo sirće može smanjiti rizik od raznih vrsta raka, srčanih oboljenja i oboljenja kardiovaskularnog sistema. Jabukovo sirće ima dobra antioksidantna svojstva i pomaže kod sprečavanja pojave prevremenih znakova starenja. Eksperti tvrde da korišćenje organskog jabukovog sirćeta je siguran način da sebi obezbedite dobro zdravlje.

Jabukovo sirće se često preporučuje dijabetičarima, jer ono može regulisati nivo šećera u krvi. Pomoću niza istraživanja, naučnici su otkrili da dijabetičari koji svakodnevno konzumiraju jabukovo sirće imaju manje potrebe za terapijom.

Jabukovo sirće se preporučuje za regulisanje apetita i brzo daje osećaj sitosti. Osobe koje svakog dana konzumiraju jabukovo sirće unose manje količine kalorija i lakše održavaju zdravu težinu. Jabukovo sirće smanjuje broj ćelija raka i uništava štetne bakterije.

Ima antibakterijsko dejstvo i zbog toga se koristi i kao konzervans. Jabukovo sirće, takođe, može pomoći u lečenju ušnih infekcija i glivica na noktima. Smatra se da su ga drevni Grci koristili kao lek za rane. Treba spomenuti da jabukovo sirće zbog svoje jake antibakterijske aktivnosti može biti odlično sredtsvo u profilaktici i lečenju mnogih oboljenja.

Ublažava bolove u grlu, jer eliminiše bakterije koje su uzročnici infekcije - pomešajte 1/4 šolje jabukovog sirćeta sa 1/4 šolje tople vode i napravite vodicu za ispiranje usta i grla.

Sirće od jabuka

Jabukovo sirće se pokazalo kao odlično sredtsvo u prevenciji problema sa digestivnim traktom, kao što su to nadutost stomaka, gasovi i konstipacija. Jabukovo sirće se može konzumirati pre obroka, kako bi se sprečilo loše varenje - pomešajte 1 kašičicu meda i 1 kašičicu jabukovog sirćeta sa čašom tople vode. Pijte dobijenu smesu 30 minuta pre obroka.

Sledeći put kad imate problema sa zapušenim nosem, uzmite malo jabukovog sirćeta pomešanog sa hladnom vodom. Ono je odličan izvor kalijuma, koji stanjuje sluz i olakšava disanje.

jabukovo sirće može pomoći i kod ulanjanja akni, crvenila i bubuljica. Kako bi se postigao željeni efekat, eksperti preporučuju da se jabukovo sirće pije sa vodom i da se jedan deo mešavine nanese pamučnim tuferima na lice. Jabukovo sirće reguliše pH vrednost kože i sprečava prekomerno izlučivanje sebuma.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest