Pravila pohovanja

Nina NordNina Nord
Džedaj
11515
Pravila pohovanja

Hrskava korica daje apetitni izgled i neverovatan ukus kačkavalju, mesu i povrću. Pohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka.

Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć brašna, prezli ili druge vrste poroizvoda za pohovanje.

Pohovanje je potrebno da bi se sačuvala svežina i sočnost proizvoda, da mu se da nov izgledm miris i ukus. Često se za to koriste prezle.

Međutim, za pohovanje se koriste razne vrste brašna - pšenično, pirinčano, kukuruzno i od heljde. Jela u ovakvoj smesi od brašna postaju nežna i nemaju tvrdu koricu.

Možete dopuniti ukus i boju smese za pohovanje netradicionalnim dodacima kao što su mleveni orašasti plodovi, rendana šargarepa ili tikvice. Da biste dodali rendano povrće u smesu za pohovanje, treb da ga osušiteu tihoj rerni, nakon toga krupnije izrendajte.

Pravila pohovanja

Ako koristite ovsene pahuljice za pohovanje, komadići hrane će izgledali kao uvijeni u veo. Svako parče prvo uvaljajte u brašno, nakon toga potopite u jaje i nakon toga u ovsene pahuljice.

Pileće meso, morski plodovi i karfiol će dobiti neverovatan ukus, ako ih pohujete sa grizom. Prvo uvaljajte komade u brašno, nakon toga potopite u jaje ili u ulje, nakon toga lagano sipajte na komadiće griz da bi se stvorila ravna površina bez udubljenja.

Da bi smesa gusto obavila sastojke, treba da koritite smesu od jajeta i mleka. Korišćenje samo jajeta je odgovarajuće za proizvode koji imaju visoku vlažnost.

Smesa od mleka i jajeta je potrebna za vezivanje smese za pohovanje sa osnovnim sastojkom. Dobar odnos smese dva jejta i 50 ml svežeg mleka.

Možete u mleko dodati samo žumanca i pohovati komade dok ne postanu zlatni, a ako dodate samo belanca, meso i ribu, biće veoma nežni i izgledaće prefinjeno.

Uvek sušite isečene komade pre pohovanja. Nakon toga ih posolite i pospite biberom i ostavite dva-tri minuta.

Posle uvaljajte u bršano, otresite višak, potopite u smesu od jaja i nakon toga u smesu za pohovanje. Pržite na jakoj vatri sa obe strane u prethodno ugrejanoj masnoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest