Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pažnja! Obavezne namirnice za ovo leto!

Pažnja! Obavezne namirnice za ovo leto!

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2461
2 od 10 Fotografije

2. Peršun


Ova biljka biva često zanemarena zbog drugih letnjih iskušenja. Međutim, treba znati da samo jedna činijica peršuna ima 984 mg vitamina K. On pomaže telu da eliminiše suvišne tečnosti i uspešno rešava probleme sa osećajm nadutosti. To omogućava da se izbaci preko 1 kg vode, koja je zadržana u telu. Peršun se koristi za salate, soseve, omlete, čorbe i razna jela - svuda gde mu se ukus slaže sa drugim namirnicama.

Leto je i priroda nam je obezbedila izobilje voća i povrća. Bilo da je spremljeno ili sirovo, mi bi trebalo da iskoristimo sve prednosti ovih namirnica.

Obilje voća nam obezbeđuje da imamo prirodan izvor vitamina i minerala. Blagodeti nakon konzumacije nikako ne izostaju. Budući da nemaju kalorije, ali zato su bogate vlaknima i korisnim materijama, koje daju brzo zasićenje, letnje namirnice, koje su čak i obavezne za ovaj deo godine, učiniće vaše telo neverovatnim.

Ako razmišljate šta možete bez problema jesti ovog leta, u galeriji iznad možete naći koje su to najkorisnije namirnice za ovu doba godine i zašto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji