Kada odlučite da na vašoj trpezi bude predjela, treba da uzmete u obzir da je to samo međujelo. To podrazumeva da glavno jelo ne treba da bude teško ili obilno. Evo nekoliko interesantnih ideja za brza i ukusna predjela:
Zapečene pečurke sa maslacem i belim lukom
Potrebni sastojci: pečurke, maslac, beli luk, so, mleveni biber, parmezan ili kačkavalj.
Način pripreme: Beli luk sitno iseckajte, možete ga isitniti, posle ga pomešajte sa začinima.
Uklonite drške od šeširića pečurki, poređajte ih u tepsiju i u svaki šeširić stavite po komadić maslaca, pa preko stavite kašičicu belog luka sa začinima. Stavite u slabo zagrejanu rernu da se sve zapeče oko 15 - 20 minuta (u zavisnosti od pečuraka), pa pre nego što isključite rernu, dodajte preko svake pečurke narendan parmezan ili kačkavalj.
Zapečen krompir sa šunkom
Potrebni sastojci: krompir - srednje veličine, šunka, 1-2 komada kiselih krastavčića, pečurke (može i marinirane), biber, so, mirođija, maslac.
Način pripreme: Krompir treba da skuvate, pa ga ostavite da se dobro ohladi. Svaki krompir uzdužno podelite na pola. Pažljivo izdubite svaku polovinu krompira i u svaku stavite po komadić maslaca.
Pomešajte sitno iseckane krastavčiće, šunku, pečurke, zajedno sa začinima, a možete dodati i deo koji ste izdubili iz krompira. Napunite krompire smesom, stavite ih u rernu, tako da pre nego što ih izvadite, posipajte ih dobro rendanim kačkavaljem.
Kuglice od šargarepe sa orasima
Potrebni sastojci: šargarepa, orasi - oko 100 g, so, zelena salata, beli luk.
Način pripreme: Narendajte šargarepu i veoma sitno iseckajte orahe i beli luk. Najbolje bi bilo ako imate blender i da sve sameljete u njemu. Potrebno je da dobijete homogenu smesu, od koje ćete moći da napravite loptice.
Kada ih napravite, onda poređajte po nekoliko kuglica u listove zelene salate, pa ih stavite u frižider da se ohlade i oonda ih servirajte. Ovo predjelo se može servirati i kao garnir, veoma brzo se pravi i ne zahteva mnogo sastojaka.
Komentari