Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Spremite ukusnu večeru

Spremite ukusnu večeru

Jana G.Jana G.
Početnik
182
jelo

Ukusna jela za večeru su ona koja se spremaju sa mngo namirnica i mnogo ljubavi, a da pritom ne koristite prerađevine. Pogledajte naše ideje:

Teletina sa šargarepom i lukom

Potrebni sastojci: pola kg telećeg mesa, 300 ml sirćeta, 5 šargarepa, 2 glavice luka, 3 čena belog luka. Meso operite, isecite žile, zamrznite i krupno narendajte. Prelijte preko sirće, pa rukama izgnječite i zamesite, tako da dobijete čvrstu loptu. Stavite u frižider da odstoji 2 sata.

Šargarepu očistite, osušite i isecite na tanke kolutiće. Luk isecite na tanke kolutiće, a beli luk pomoću prese isitnite. Pomešajte povrće, stavite u šerpu i poklopite, pa ga zatim stavite u frižider, da odstoji 2 sata, zajedno sa mesom.

Kada prođe određeno vreme, meso pomešajte sa povrćem, dodajte so i začinite po želji. Nakon toga dinstajte sa maslinovim uljem. Još ukusnije će jelo biti ako dodate nekoliko maslina jelu. One pojačavaju ukus mesa.

file u tanjiru

Toskanski ragu

Potrebni sastojci: 500 g telećeg mesa, 50 g svinjskog mesa, 2 kašike brašna, 1 šargarepa, 1 glavica luka, 50 g korena celera, 9 čenova belog luka, pola ljute paprike, 500 g mlevenog paradajza, prstohvat ruzmarin, 200 ml crnog vina, 4 kriške belog hleba, so i biber po želji, 4 kašike maslinovog ulja.

Očisite povrće i sitno iseckajte, sve bez luka. Zatim povrće propržite sa dve kašike maslinovog ulja, tako da mešate sve vreme na tihoj vatri i tako 10 minuta.

Teleće i svinjsko meso isecite na kocke, tako da budu širine oko 4 cm. Komadiće mesa uvaljajte u brašno, dodajte ga povrću i dinstajte 5 minuta.

Dodajte paradajz, ruzmarin i 7 čenova belog luka. Nakon 10 minuta dodajte vino i pojačajte vatru, dok vino ne ispari. Dodajte toplu vodu, tako da pokrije meso i neka proključa.

Smanjite vatru i neka se tako sve kuva 2 sata. Dodajte vruću vodu, ako nije dovoljno. Na kraju dodajte so i biber.

Hleb istrljajte sa dva čena belog luka i propržite u preostalom maslinovom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju. Ragu se servira sa prženim hlebom i salatom od paradajza.

Budu veoma ukusna i krilca sa prelivom od meda. Potrebni sastojci: 800 g krilaca, soja sos i med po želji, malo ulja. Krilca dobro prelijte soja sosom, pa zatim i medom i promešajte. Pržite ih ulju, kojem ste dodali malo meda i soja sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest