Bonapeti.rs»Članci»Dijete»7 kilograma manje za 7 dana dijete sa kafom.

7 kilograma manje za 7 dana dijete sa kafom.

Antonia R.Antonia R.
Džedaj
6911
Kafa

Kratkom sedmodnevnom dijetom možete da istopite 7 kilograma, pridržavajući se jednog efektnog dijetetskog režima sa kafom.Uslov je da svakog dana pijete po 2-3 šolje kafe.

Kafa je najaromatičniji i jedan od najpopularnijih napitaka u svetu. Osim toga, kafa je korisna za zdravlje i lepotu.

Napici od kafe ubrzavaju metabolizam. Zahvaljujući njima, telo se svakodnevno oprosti od bar 200 kalorija.

Napitak je bogat vrednim antioksidansima i organskim kiselinama, a samo jedna šoljica kafe zadovoljava dnevnu potrebu za vitaminom B5.

Neosporno je i osvežavajuće i energetsko delovanje kafe na ljudski organizam.

Dijeta sa kafom

Dijeta sa kafom je veoma lagana i prijatna, pošto je neophodno da se u datom dijetetskom režimu popije bar 2 litra vode dnevno.

Doručak: šolja kafe i kriška prepečenog hleba.

Ručak: šolja kafe i velika salata od povrća, piletine i kuvanih jaja.

Večera: posno pečeno meso ili riba, salata od povrća i voćna salata.

Neophodno je da kafa, koju konzumirate, bude sveže mlevena, a ne instant. To znači da treba da kupite kafu u zrnu i da je sameljete u domaćim uslovima.

Takođe je neophodno da se kafa samelje neposredno pre upotrebe. Kafu ne treba da zaslađivati, niti joj dodavati pavlaku, šlag ili mleko.

Eksperti naročito ističu – koliko god volite kafu, ne preterujte sa konzumiranjem. Normalna količina kafe je 2-3 šoljice.

Preterana upotreba kofeina donosi nesanicu, zavisnost, povišava holesterol, stvara naslage na zubima i povišava krvni pritisak i stvara probleme u digestivnom traktu.

Sa kafom treba da budu oprezni ljudi, koji pate od hipertonije. Smeđi napitak stvara preduslove za povišavanje krvnog pritiska, koji vremenom može da ostane stalno visok.

Naučno je dokazana činjenica, da čovek može da stekne zavisnost, i prilikom predoziranja kafom može da nanese veliku štetu svom organizmu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest