bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Supernamirnice za prolećnu detoksikaciju vašeg tela

Supernamirnice za prolećnu detoksikaciju vašeg tela

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
315816
1 od 8 Fotografije

1. Brokoli


Jedna od naminica koje potpomažu celokupnu detoksikaciju tela. Dodajte ih salatama, smutijima, čorbama, za više energije i za tanak struk.

Proleće je na vratima i vreme je da zimsku odeću zamenimo nešto laganijom, a takođe i da napravimo jedno prolećno raspremanje i čišćenje. Međutim, trebalo bi imati na umu da ne treba samo naš dom da očistimo, već i naše telo.

Tokom zimskih meseci, kada smo se manje kretali i kada smo za vreme praznika uneli velike količine namirnica, nagomilali smo dosta toksina i masti, koje treba eliminisati iz organizma.

Kad bi moglo da se sve to lako reši jednim pritiskom na dugme, bilo bi super, ali nažalost, takva magija nije moguća.

Zato bi trebalo da uložimo određene napore da bismo pročistili organizam. Prvi korak ka tome je da počnemo nešto aktivniji život. Šetnje, trčanje u praku, vožnja bicikla su odličan način da se malo pokrenemo.

Odabir odgovarajućeg menija je takođe od velikog značaja kada je reč o prolećnoj detoksikaciji. Pogledajte galeriju sa namirnicama koje će pomoći vašem telu. Pomoću njih ćete ubrzati metabolizam, lakše ćete prevazići pojedine upale i obezbedićete svom telu više energije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji