Top 5 namirnica za letnju detoksikaciju
Топ 5 храни за летен детокс
Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Top 5 namirnica za letnju detoksikaciju

Top 5 namirnica za letnju detoksikaciju

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Inovator
871
Top 5 namirnica za letnju detoksikaciju

Dok modne dijete dolaze i odlaze, lekovite prakse za detoksikaciju ostaju večne! Čovek ne može dovoljno da naglasi važnost detoksikacije tela ako je praktikuje samo s vremena na vreme. Stručnjaci preporučuju gladovanje jednom u sedam do 14 dana kako bi se sistem pravilno i redovno čistio. Kao alternativu možete da uključite sezonske namirnice za detoksikaciju kako biste pomogli vašem telu da izbaci toksine.

Leto nosi niz mogućnosti za podsticanje zdravog varenja, koji su toliko ukusni, koliko i jednostavni za uključivanje u vašu svakodnevnu ishranu. Osim sistema koji glatko funkcioniše, ove namirnice za detoksikaciju će vam pomoći da poboljšate svoj spoljašnji izgled sa čistom, sjajnom kožom i bujnom i zdravom kosom.

Pogledajte ovaj spisak sa najboljim namirnicama za vašu letnju detoksikaciju i najbolje načine da uživate u njima!

Limun

Razmišljajući o detoksu, vaš um se prirodno usmerava na limun, zbog čega je on početak našeg spiska. On je bio uključen u dijete za čišćenje vekovima, imajući u vidu njegov oštar ukus i mnoštvo zdravstvenih koristi koje nudi.

Limun ima alkalni efekat na telo, što podstiče čišćenje i oporavlja prirodni pH balans tela. Odličan izvor vitamina C, antioksidansna snaga limuna se bori sa slobodnim radikalima i na taj način štiti od problema sa varenjem. Osim toga je lagan prirodni diuretik koji dodatno pomaže telu da izbaci toksine.

Najbolji izbor: voda sa limunom i krastavac

Đumbir

Značajan deo ajuverdskih i drevnih kineskih lekova, koren đumbira je popularan po svojim pročišćavajućim svojstvima koja poboljšavaju imunitet. Konzumacija đumbira stimuliše sistem organa za varenje i pomaže u razrušavanju i oslobađanju nagomilanog otpada. Kao jak izvor antioksdianasa, dokazano je da ovaj aromatični koren ublažava zatvor i naduvenost stomaka.

Najbolji izbor: smesa od đumbira, kurkume i meda

Cvekla

Ceđeni sok od cvekle za detoksikaciju

Ova bogata crvena hrana je puna snage fitunutrijenata, nazvani betalaini koji imaju detoksikujući efekat na telo. Pomaže jetri da efektnije izbaci toksine i hemikalije, tako što na taj način podstiče zdraviji sistem organa za varenje.

Najbolji izbor: sok od cvekle, šargarepe i jabuke

Zeleni čaj

Zeleni čaj se pojavio kao zdrava nadogradnja 2010. godine i skoro se pretvorio iz zamene za običan čaj u ozbiljnog favorita u svakom domaćinstvu. Od ispijanja zelenog čaja do masiranja kesicama čaja lokalno, kako biste izvukli koristi za kožu, ovaj super napitak je napravio solidno mesto za sebe u svetskim osnovnim proizvodima za detoksikaciju i lepotu i to s pravom.

Pun antioksidansima zeleni čaj jača sposbnost organizma da se detoksikuje i jača imunološki sistem. On je odlična dopuna za održavanje zdravlja jetre, posebno u slučaju konzumacije alkohola.

Najbolji izbor: zeleni čaj sa limunom

Menta

Apsolutni favorit za letnju hranu za detoksikaciju, menta hladi telo dok čisti sistem organa za varenje. Ubrzava varenje i metabolizam poboljšavajući dotok žuči u želudac. Ulje mente nudi antiseptička i antibakterijska svojstva koje umiruju loše varenje i upalu.

Antioksidansne koristi mente sprečavaju oštećenje slobnodnih radikala, tako što održava telo u formi, sveže i mlado.

Najbolji izbor: sitan sir sa mentom

Kupus, spanać, celer, jabuka i papaja su neke druge efektne dopune uz ovaj spisak koje mogu da pomognu u sprečavanju stomačnih problema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest