bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Pijte sok od krastavca i smršajte

Pijte sok od krastavca i smršajte

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Početnik
432740
Voda sa krastavcima

Krastavac je povrće koje se ne koristi samo za salate. On se može koristiti i za sok, koji će vam pomoći da smršate. Može se konzumirati i u kombinaciji sa drugim sastojcima u vidu smutija.

U ovom slučaju, za jednu čašu soka od krastavca vam je potrebno: 1 šolja iseckanog krastavca i 1/2 šolje vode, stavite ih u blender i pasirajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Prednosti soka od krastavca

- Niskokaloričnost - 1 čaša ima samo 16 kalorija

Sok od krastavaca

- Organizam se hidratira na prirodan način. Sok od krastavca je veoma bogat vodom. Voda je glavni faktor kod mršavljenja, a to su potvrdila i ispitivanja, objavljena u časopisu "Gojaznost" 2010. godine, gde su odrasli konzumirali dodatnu vodu i na taj način izgubili 2 kg težine više od onih koji nisu unosii dodatne količine vode. Adekvatna hidratacija je ključna za celokupno zdravlje. Medline Plus saveruje da se pije 6 do 8 čaša tečnosti dnevno. Preporučuje se da to bude čista voda, ali mogu biti i drugi napici poput sokova, koji će vam pomoći da zadovoljite svakodnevne potrebe.

- Može biti deo zdrave ishrane - sok od krastavca vam može pomoći da zadovoljite svakodnevne potrebe za povrćem. Kod dijeta je normalno da se konzumira 2-3 šolje povrća dnevno. Da biste to postigli, stručnjaci savetuju da konzumirate sveže povrće, poput krastavca i soka od krastavca, umesto konzerviranog povrća, koje može sadržati soli.

Krastavac

Ideje za serviranje

Pijte sok od krastavca samostalno ili ga pomešajte sa drugim sokovima od povrća, a to može biti sok od cvekle ili šargarepe (za dodatnu slatkoću). Da sok bude nešto pikantniji, dodajte čili u prahu. Čili u prahu sadrži jedinjenje, tzv. kapsaicin, koji vam može pomoći da poboljšate energetski metabolizam i potpomoći oksidaciju lipida (objavljeno u izdanju American Journal of Clinical Nutrition, 2006. godine).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest