bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Recept sa kurkumom nas čuva od svih bolesti

Recept sa kurkumom nas čuva od svih bolesti

Kurkuma

Američka lekarka Karolin Andersen tvrdi da recept, u kojem ima samo tri sastojka, može da nas sačuva od mnogih bolesti, uključujući i rak. Ona smatra da su biber, kurkuma i maslinovo ulje izuzetno korisni i mnogi ljudi treba da nauče o njihovim korisnim svojstvima. Snaga ova tri sastojka je potvrđena mnogim istržaivanjima, koja su pravili specijalisti širom sveta.

Po rečima Andersenove, da biste se sačuvali od onkoliških bolesti, dovoljno je da napravite sledeći recept i da ga koristite svaki dan.

- U odgovarajućoj posudi pomešajte pola kašičice maslinovog ulja, prstohvat bibera (najbolje da bude sveže samleven) i četrvrtinu kašičice kurkume i sve dobro promešajte. Možete da ga dodate u salate ili da sa njim začinite neko jelo koje ćete pripremiti. Ne treba da prolaze termičku obradu - dodajte ih nakon što jelo bude gotovo.

Po rečima Andersenove, da bismo izvukli maksimalnu korist od hrane koju konzumiramo, treba da znamo da je kombinujemo pravilno. Tako naprimer, kurkuma se apsorbuje veoma slabo kroz creva ako se uzima u obliku kapsula ili samostalno.

Biber

Andersenova još tvrdi da u kombinaciji sa biberom kurkuma se bolje usvaja od strane organizma, ali da bi efekat bio potpun treba da se doda i nekoliko kapljica maslinovog ulja.

Kurkumu možete koristiti za jačanje imuniteta, začin ima veoma blagotvoran efekat na sistem organa za varenje.

Žuti začin može biti i od koristi kod Alchajmerove bolesti, tvrdi se da kurkuma izbacuje gomilanje plaka u mozgu. Začin može i da izbeli zube, ali samo u kombinaciji sa prstohvatom soli i malo soka od limuna.

Biber je poznat sa svojm blagotvornim dejstvom koje utiče na metabolizam. Naučnici tvrde da populatni začin ima i svojstvo prirodnog antioksidanta.

Maslinovo ulje, sa svoje strane, štiti od mnogih kardiovaskularnih bolesti, smanjuje krvni pritisak, pomaže kod zatvora, problema sa bubrezima itd.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji