E621 je naziv za mononatrijum glutamat. Ovaj aditiv se koristi širom sveta jer maskira nekvalitetne namirnice i smanjuje troškove proizvodnje.
Umesto da se proizvod uništi, u njega se dodaje mononatrijum glutamat. Tako hrana postaje ukusnija, jedemo je i ne možemo da prestanemo jer je to kao narkotik za čulo ukusa.
Kada se naviknu na hranu sa glutamatom, ljudi ne prestaju da je kupuju. Ovo je dobro za proizvođače, njihov prihod raste – sve je to posao!
Dodatak se nalazi u svim kobasicama, viršlama, gotovim supama, u pivu itd. Godišnje se koristi 200 hiljada tona.
Za odrasle, doza koja se obično uzima je 1, 5 grama dnevno.
Natrijum glutamat E621 povećava apetit, tera ljude da jedu. Sve ovo dovodi do gojaznosti i mnogih bolesti.
U psihodispanzerima se koristi za prekomerno uzbuđenje ćelija mozga. Aditiv lako prodire u krv, menja gene i senzacije ukusa. U dve reči – polako nas ubijaju za profit!
E621 je otkrio Ikeda Kikunae još 1907. godine. Eksperimentima je otkrio da dodat bilo kojoj hrani, mononatrijum glutamat poboljšava kvalitet i ukus nekvalitetnog mesa i smrznutih proizvoda.
Eksperimenti sa miševima koji su redovno jeli hranu sa glutamatom doveli su do toga da su životinje trajno oslepele.
Jedemo svakakvo đubre i oni nas truju bez razmišljanja! Pažljivo pročitajte sadržaj pakovanja proizvoda i onda napravite svoj izbor.
Kuvajte samo sa prirodnim proizvodima i budite zdravi!
Pročitajte i o štetnosti prerađene hrane.
Komentari