Nekoliko ideja za konzervisanje kiselih krastavčića

Tegle sa konzerviranim kornišonima

Nezavisno od toga što već sve možemo naći u prodavnicama, mi Bugari smo navikli da spremamo zimnicu. Osim toga, ništa ne možemo da uporedimo sa domaćom spremljenom turšijom. Kiseli krastavčići obavezno prave društvo tokom zimskih večeri i predstavljaju odgovarajuću salatu za rakiju.

Kiseli krastavčići bez kuvanja I vrsta

Potrebni sastojci:

Kornišoni, Sirće, Aspirin, Mirođija, 1 supena kašika soli, 1 kašičica šećera, Voda

Način pripreme:

Operani kornišoni se ređaju u tegle za kompot, koje unapred sipano sirće - do donjeg prstena tegle i dodate su 2 tabletice aspirina. Između krastavčića može da se doda mirođija. Kada napunite teglu, sipate so i šećer i dolijete vodu. Zaklopite teglu poklopcem i buduću trušiju ostavite u senci tokom nedelja.

Kiseli krastavčići u flaši

Pripremanje kiselih krastavčića

Potrebni sastojci:

Kornišoni, Mirođija, Beli luk, Biber, So, Voda

Način pripreme:

Potrebna vam je plastična flaša sa širim otvorom kako biste mogli posložiti krastavčiće. Ređate unapred oprane kornišone, tako što između krastavčića možete dodati mirođiju, čenove belog luka, komad luka, crni biber u zrnu ili ljutu papriku. Imajte u vidu da ljuta paprike kisele krastavce može učiniti veoma pikantnim. Kada napunite vlašu, vodu dolivate do ruba i stavljate so - količina je na 1 liter vode - 1 supena kašika soli. Zatvorite flašu i ostavite je u šarenoj senci na oko nedelju dana. Važno je da svaki dan mućkate flašu.

Kiseli krastavčići sa kuvanjem

Potrebni sastojci:

Kornišoni, Luk, 1 supena kašika soli, Lovorov list, ½ kašičice šećera, Sirće, Mirođija, Crni biber

Način pripreme:

Ponovo naređate krastavčiće u teglu za kompot i prethodno nalivate sirće do ruba donjeg prstena. Između njih dodajete mirođiju, lovorov list, crni biber i luk. Kada naređate krastavčiće, dodajete so i šećer i vodom zalijete do kraja gornjeg prstena tegle. Nakon otga tegle naređate u veliku posudu i počinjete da kuvate - nakon što počne da ključa, ostavite ih najviše 5 minuta. Izvadite ih i vaša turšija je spremna za konzumaciju.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji