10 zlatnih pravila za ukusne palačinke

1 od 7 Fotografije
Palačinke sa medom

1. Kada pravite testo za palačinke, obavezno prosejte brašno, kako bi imalo više kiseonika.

2. Jaja mutite žicom ili viljuškom i vodite računa da istovremeno pokupite brašno sa dna i sa zidova posude.

3. Tečne sastojke dodajete postepeno, mešajući bez prestanka.

4. Testu dodajte 2 kašike maslaca, a palačinke pečete u nauljanom tiganju.

5. Uvek pre nego što pržite/pečete palačinke, zagrejte tiganj, smanjite vatru i kutlačom isipajte testo za palačinke.

6. Dok pečete palačinke, pre svake premažite tiganj sa malo maslaca.

7. Kako bi se testo ravnomerno rasporedilo i palačinka prekrila ceo tiganj, nagnite tiganj, dok testo ne pokrije svu površinu.

8. Kako se palačinka ne bi pocepala tokom okretanja, koristite lopaticu (ako niste vešti da okrenete palačinku u vazduhu).

9. Gotovu palačinku isipajte iz tiganja na tanjir.

10. Kad ste ispekli sve palačinke i poređali na tanjir jednu preko druge, sa papirom od pirinča između njih, stavite na šerpu u kojoj voda ključa na tihoj vatri. Palačinke sa papirom između možete čuvati u zamrzivaču. Kada poželite da ih odmrznete, možete koristiti mikrotalasnu peć ili ih pokrijte folijom i stavite u rernu, zagrejanu na 140 stepeni.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji