Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinke

Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinke

Lilia  MilkovaLilia Milkova
Inovator
91
američke palačinke

Vikend je savršen za pravljenje svima tako omiljenih palačinki! Engleski doručak može da bude zdrava verzija ukoliko pravilno izaberete sastojke.

Amaričke palačinke napravljene sa integralnim i ovsenim brašnom, a ne sa univerzalnim brašnom, su dragocenije i zbog svog visokog sadržaja vlakana drže vas sitim duže vreme.

Integralne američke palačinke su bogate gvožđem, kalcijumom, fosforom, što ih čini savršenim partnerom za doručak pri kontrolisanoj konzumaciji.

Uprkos tome, ništa nije bolje od zadovoljstva toplim palačinkama u nedeljno jutro!

Ako ste ljubitelj pripremanja američkih palačinki, ali ipak želite da usavršite način da ih učinite vazdušastijim, ovi saveti i trikovi za ukusne američke palačinke će vam mnogo pomoći:

Tajni sastojak:

Ponekad, čak i da se tačno pridržavate recepta, ipak možete otkriti da nije na nivou, Prema nekim profesionalnim kuvarima tajna vazdušastijih američkih palačinki je tečnost. "Hidriranje" testa je veoma važno kako biste dobili glatku teksturu. Za ovaj cilj može da se koristi još ulja, vode ili jaja. Ukoliko ste sumnjičavi, malo vode je uvek siguran način da napravite smesu glatkom.

Nemojte preterano mutiti smesu

Razlog zbog kojeg vas savetuju da preterano ne mešate testo jeste gluten u testu. Ako mutite previše dugo, proteini glutena će se vezati previše gusto sa svakom što će vaše palačinke učiniti tvrdim. Ako primetite male grudivce, prestanite da mešate tačno u tom momentu.

Koristite mlaćenicu, a ne mleko

pripremanje američkih palačinki

Mnogi ljudi koriste mleko umesto mlaćenice u receptu za palačinke. Probajte da ih napravite sa mlaćenicom i videćete da su ukus i tekstura drastično različiti.

Odvojte belanca od žumanaca

Ako koristite jaja u smesi, najbolji način je da odvojite žumanca od belanaca. Da, malo je dosadno, ali ukoliko su rezultati savršene palačinke, vredi truda! Prvo dodajte žumanca u mokre sastojke i nakon što se pravilno pomešaju sa suvim sastojcima, ostavite testo da se odmori.

Još uvek nemojte dodavati belanca. Tačno pre nego što počnete da pravite palačinke, stavite belanca, ali nemojte ih preterano mešati. Testo može da izgleda malo gusto, ali to je tako samo dok ne napravite najvazdušastije palačinke!

Ukoliko ste vegetarijanci, možete koristiti pire od jabuke, banane ili čak tofu.

Okrenite palačinku samo jednom!

Ostavite palačinku da nadođe pre nego što je okrenete. Nemojte biti preterano nestrpljivi dok pravite američke palačinke.

Nakon što rasporedite testo u tiganj, sačekajte određeno vreme dok se ne aktivira. Kada se lako podigne špatulom, onda okrećite. Važno je da je okrenete jedanput.

Pogledajte još kako da napravite:

- proteinske palačinke;

- ovsene palačinke;

- ili tortu od palačinki;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest