Top 3 najefikasnijih supa za mršavljenje

1 od 3 Fotografije

Supa od povrća sa kupusom


Kupus je takođe među hranom koja se preporučuje prilikom mršavljenja. On pospešuje motabolizam i dostavlja antioksidanse i korisne materije kao što su kalijum, mangan, riboflavin. Izvornik je još i vitamina U, vitamina A, vitamina B6 i vitamina C. Ako jedete u toku jedne nedelje supu od povrća sa kupusom, možete da skinete od 5-7 kilograma.

Neophodni sastojci: 1 glavica kupusa, 3 šargarepe, 1 glavica luka, 1 struk peršuna, aleva paprika, biber, 1 limun, so po želji.

Način pripreme: Očistite namirnice za supu i isecite na sitno. Napunite šerpu sa oko litar vode i ostavite da provri. Kad se to desi, dodajte isečeno povrće. Ostavite ga na vatri 20 minuta, dok dobro ne omekša. Na kraju dodajte začine i sok od limuna.

Dijetetalne supe su vredan saveznik u borbi protiv viška kilograma iz mnogo razloga. Za razliku od uobičajene niskokalorične hrane one su ukusne, raznovrsne i zasićujuće. Osim toga izvor su korisnih vitamina i minerala.

Mršavljanje s njima postaje prijatnije i lakše, a organizam neće biti podrvgnut oštrim i stresnim promenama. Unos ove vrste hrane vodi do sigurnog smanjenja težine, a efekat se vidi već nakon nekoliko dana.

Ako ste među ljudima koji žele da smanje kilograme, a da se ne podvrgnu strogoj dijeti, pogledate u galeriji gore nekoliko ideja za primamljive niskokalorične supe. Zameniti uobičajeni ručak i večeru s njima i videćete razliku.

Pogledaj više

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji