Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutro

Voda sa limunom

Topla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak:

1. Smanjuje upale: Ako redovno na prazan stomak pijete toplu vodu sa limunom, smanjićete novo kiselosti u telu, koja je u principu u osnovi većine upalnih procesa.

2. Smanjuje težinu: Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana pektina, sok od limuna neutrališe i smanjuje apetit, smanjuje želju za hranom, posebno ako je izazvana nervnim napregnutošću i stresom. Sadržaj vitamina C u limunu pomaže da se sagori više masnoća u organizmu za vreme redovne fizičke aktivnosti.

3. Za bolje varenje: Limunov sok u kombinacije s vodom, uzet ujutru na prazan stomak, trajno poboljšava varenje i stimuliše izbacivanje toksina iz digestivnog trakta.

4. S ciljem detoksikacije: Limun je poznat po svojim svojstvima za čišćenje. U kombinaciji s toplom vodom, ispunjava ulogu katalizatora, koji privlači toksine nakon čega pomaže u njihovom izbacivanju iz organizma. Tako stimuliše lučenje enzima i poboljšava rad jetre.

5. Jača imunu sistem: Vitamin C učvršćuje imuni sistem i čini ga jačim, ovaj napitak se posebno efikasan u periodu virusnih infekcija.

limunada

6. Prolepšava kožu: Antioksidansi, koji se nalaza u limunovom soku, imaju efekat podmlađivanja kad su u pitanju koža, lice i telo. Oni takođe stimulišu proizvodnju kolagena, koji održava elastičnost ćelija, poboljšava ten i bori se sa slobodnim radikalima, odgovornim za preuranjeno starenje i obrazovanje finih linija, bora od mimike itd.

7. Jača desni: Česte upale i krvarenja desni mogu biti uzrokovane nedostatkom vitamina C u organizmu, unošenje limuna s toplom vodom kompenzuje taj nedostatak. Ali ima jedan veoma važan uslov, odmah kad popijete vodu, isplaknite zube čistom vodom da odstranite limunsku kiselinu koje je u velikoj količini, ona narušava zubnu gleđ.

8. Snabdeva organizam kalijumom: Zahvaljujući visokom sadržaju kalijuma, limun pomaže u pravilnom funkcionisanju celog organizma, nedostatak kalijuma vodi do bolova u mišićima, a u težim slučajevima i do atrofije.

9. Daje energiju: Topla voda s limunom povećava energiju i dodaje je tokom celog dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji