Čudotvorna sila listova maline

Listovi maline

Većina ljudi koji govore o korisnim svojstvima maline, obično misli na blagotvorni efekat plodova ove biljke. Uprkos tome, listovi maline imaju dosta koristi, ako znate kako da ih koristite.

Kada se okrenemo narodnoj medicini, treba reći da su listovi maline jedni od najpopularnijih i dosta rasprostranjeni. Oni se koriste za pravljenje lekovitih čajeva, tinktura, pa čak i melema. Danas ćemo pogledati neke recepte koji se često koriste.

Listovi maline pomažu u snižavanju temperature kod raznih bolesti. Za to se koriste 2 kašike smese od sušenih grančica i listova maline. Preliju se vrućom vodom i onda treba da odstoje u termosu nekoliko sati. Napitak treba da se daje pacijentu na svaka 3 sata.

Ograničenja u konzumaciji ovog napitka nema. On pozitivno utiče u lečenju prehlada i virusnih oboljenja. Koristan je u lečenju kolitisa, osipa kože i kašlja.

Čaj od listova maline

U svakom slučaju je potrebno da se uzme 15 g listova maline, koji su prethodno osušeni i nakon toga da se preliju vrućom vodom i da se ohladi. Za to je potrebno najviše pola sata. Pijte 3 puta dnevno.

Čaj je koristan i kod problema sa gastritisom i enteritisom. Dodato se može pomenuti da čaj od listova maline deluje i kod bolesti bronhija i pluća.

Čaj od listova maline pomaže i u lečenju hemoroida. Na obolelo mesto se stavljaju obloge.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji