Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati. Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom. Da spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Kako da pripremimo savršenu kafuKako da pripremimo savršenu kafu
30. okt.
Da biste skuvali savršenu tursku kafu, potrebna vam je džezva od bakra. U tu svrhu, pre stavljanja kafe, morate isprati džezvu vrelom vodom....
Kako da napravite savršeni frape?Kako da napravite savršeni frape?
27. okt.
Nema sumnje, samo savršeni frape može biti zamena ljubiteljima kafe tokom dugih vrelih letnjih dana i ne samo tada....
Kako da napravimo savršene ćufticeKako da napravimo savršene ćuftice
08. maj
Velika ćufta, napravljeno sopstvenim rukama, aromatično i vrelo, zauvek ostaje simbol toplog doma. Nema odrasle osobe ili deteta, osim ako nisu zakleti vegetarijanci, koji mogu mirno odoleti mogućnosti da probaju tek...
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Kada govorimo o topingu uglavnom mislimo na one proizvode koji se prodaju u obližnjoj poslastičarnici, kojima volimo da prelijemo odabrani sladoled ili drugi desert od sladoleda. Međutim, istina je da toping može...
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Evo najrasprostranjenijeg recepta kako da ga spremite i ideja za šta da ga koristite: Potrebni sastojci: 250 g čokolade (da nije mnogo slatka), 2 supene kašike maslaca, 3/4 šolje umućene pavlake Način pripreme: Čokolade...
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Nemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu. Moguće je, ako znate nekoliko kulinarskih tajni, kao što je tačna količina vode, toplota i debeli...
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjEvo kako da napravite savršeni Patišpanj
01. mart
Srećom, priprema savršenog patišpanj testa je užasno jednostavna - sve dok se pridržavate recepta i koristite tepsije odgovarajućih dimenzija....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Ali kako da prirpemimo savršeni Ribaj stek? Pre nego što počnete da kuvate, začinite ga dobro. Uradite to samo sa solju i biberom - ništa drugo!...
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Dobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast". Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Sve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste ribe i kako da je spremimo Masna plava riba Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso. - Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKako da sprečite kvarenje vaše hrane
12. nov.
Kvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas. Šta vole bakterije? Dok živi organizmi...
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Nije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?
24. januar
Spremajte jednostavna jela Spremajte sa manje od 10 proizvoda, dok ne promenite navike i uspete da održite red u kuhinji. 3....
Pečena jagnjetina u porcijamaPečena jagnjetina u porcijama
02. maj
Ostavite da odstoji oko 20 minuta i servirajte sa garnirungom po izboru....
Ukusna jagnjetina u đuvečariUkusna jagnjetina u đuvečari
28. april
Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć. Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove. Dodajte maslac, šolju belog vina i preostalu marinadu....