Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjeMiris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom. Da spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Kako da pripremimo savršenu kafuDa biste skuvali savršenu tursku kafu, potrebna vam je džezva od bakra. U tu svrhu, pre stavljanja kafe, morate isprati džezvu vrelom vodom....
30. okt.
Kako da napravite savršeni frape?Nema sumnje, samo savršeni frape može biti zamena ljubiteljima kafe tokom dugih vrelih letnjih dana i ne samo tada....
27. okt.
Kako da napravimo savršene ćufticeVelika ćufta, napravljeno sopstvenim rukama, aromatično i vrelo, zauvek ostaje simbol toplog doma. Nema odrasle osobe ili deteta, osim ako nisu zakleti vegetarijanci, koji mogu mirno odoleti mogućnosti da probaju tek...
08. maj
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
03. feb.
Kako da napravimo savršen topingKada govorimo o topingu uglavnom mislimo na one proizvode koji se prodaju u obližnjoj poslastičarnici, kojima volimo da prelijemo odabrani sladoled ili drugi desert od sladoleda.
Međutim, istina je da toping može...
07. april
Kako da napravimo savršen ganašEvo najrasprostranjenijeg recepta kako da ga spremite i ideja za šta da ga koristite:
Potrebni sastojci: 250 g čokolade (da nije mnogo slatka), 2 supene kašike maslaca, 3/4 šolje umućene pavlake
Način pripreme: Čokolade...
03. sep.
Kako da skuvamo savršen pirinačNemojte misliti da je nemoguće da skuvate mekani beli pirinač, zrna koja su odvojena jedno od drugog, i ne liče na kašu. Moguće je, ako znate nekoliko kulinarskih tajni, kao što je tačna količina vode, toplota i debeli...
30. april
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjSrećom, priprema savršenog patišpanj testa je užasno jednostavna - sve dok se pridržavate recepta i koristite tepsije odgovarajućih dimenzija....
01. mart
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAli kako da prirpemimo savršeni Ribaj stek?
Pre nego što počnete da kuvate, začinite ga dobro. Uradite to samo sa solju i biberom - ništa drugo!...
07. jul
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešDobijenom smesom prelijte jagnjetinu i stavite u rernu da se zapeče 20-30 minuta na 200 stepeni, dok ne ostane samo "mast".
Kao deca mnogo smo voleli ovo jelo i uvek bismo polizali tanjir i prste....
22. april
Kako da spremimo pečenu bundevuSve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
27. feb.
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste ribe i kako da je spremimo
Masna plava riba
Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela. Još se naziva i "masna riba" zbog toga što je njen sastav masti najmanje 5% njenog sastava....
27. dec.
Kako da spremimo dijetetsko meso?Ali nije samo izbor mesa bitan kad vam je dosta posnih jela, već i način na koji ga spremate. Evo kako možete da pripremite dijetetsko meso.
- Zaboravite na prženje i pohovanje mesa....
25. mart
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas.
Šta vole bakterije?
Dok živi organizmi...
12. nov.
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
22. sep.
Kako da spremate, a da vam kuhinja ostane čista?Spremajte jednostavna jela
Spremajte sa manje od 10 proizvoda, dok ne promenite navike i uspete da održite red u kuhinji.
3....
24. januar
Pečena jagnjetina u porcijamaOstavite da odstoji oko 20 minuta i servirajte sa garnirungom po izboru....
02. maj
Ukusna jagnjetina u đuvečariNatopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć.
Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove.
Dodajte maslac, šolju belog vina i preostalu marinadu....
28. april