Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da pripremimo savršeni Ribaj stek

Kako da pripremimo savršeni Ribaj stek

Kremena RikovaKremena Rikova
Početnik
28
Ribaj stek

Ako ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.

Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po izgledu - ima mermernu šaru. To je visokokvalitetno i veoma skupo meso. Za pripremu ribaj steka vam nije potrebno mnogo truda, ali ipak je lepo da znate neke finoće.

Potrebno je da ga pečete na roštilju ili u tiganju. Ključno za ribaj stek je trenutak njegovog pečenja. Postoje različite varijante pečenja - blago sirov ili dobro pečen. To zavisi od važih želja.

Ali kako da prirpemimo savršeni Ribaj stek?

Pre nego što počnete da kuvate, začinite ga dobro. Uradite to samo sa solju i biberom - ništa drugo! Nemojte zaboraviti da uradite to u trenutku u kom ćete početi prirpemu, a ne pre toga. Da bi bio sočan i lep, treba vam roštilj.

Potrebni sastojci:

Ribaj stek

masnoća (najbolje ulje)

biber

beli luk

luk

origano

Savršeni ribaj stek

Način prirpeme: Dobro namažite stekove svim začinima. Dobro je da ih prethodno izzmrvite ili izgnječite u avanu. Nakon toga obilno namažite stekove. Dobro ugrejte roštilj na kojem ćete peći meso, na jaku temperaturu. Temperatura kod ribaj steka je mnogo važna. Namažite stekove uljem i utrljajte sa obe strane začinima. Pecite direktno na jakoj vatri oko 4-5 minuta, okrećite strane.

Da biste bili sigurno, posebno ako pravite ovaj recept prvi put, koristite termometar kuhinjski, da se uverite da je temperatua mesa dostigla željenu. A ona treba da bude 50 stepeni unutrašanja - za srednje pečen. Ako još uvek nisu gotovi, premestite ih na rošrilj, ali ne na diketnu vatru. Zatvorite poklopac roštilja i ostavite još minut-dva dok ne budu gotiv.

Stavite na tanjir i servirajte. Naći ćete argumente za i protiv ostavljanja šnicli da stoje pre serviranja. Iskreno rećeno, dok stavite šniclu na tanjir i servirate gostima, verovatno je odstojala onoliko koliko treba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest