Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Terin od domaćeg krema i jagodaTerin od domaćeg krema i jagoda
18. jun
Prelivamo preostalim delom krema. Preko gotovog terina sečemo drugi deo jagoda i prelivamo preostalim sirupom i preostalim želatinom, istopljenim na pari. Terin od domaćeg krema i jagoda je gotov!...
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Možete da napravite i domaći sa kiselim mlekom, lukom, peršunom. Ne preterujte sa začinima, zato što će oni takođe uništiti ukus salate. Dobro promešajte sos pre nego što ga pomešate sa salatom....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Ako želite da skuvate ribu, prvo napravite bujon od povrća, kao za supu. Ako želite da pripremite želiranu ribu, stavite prvo glave da se kuvaju i nakon 20 minuta stavite u vreo bujon i ostale delove ribe....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Pravila za pripremu savršenih buritosaPravila za pripremu savršenih buritosa
08. maj
Saveti za pravljenje savršenog burita Za tradicionalni burito sa govedinom i pasuljem, mleveno meso ili šnicla se priprema u tiganju, seče na trakice i začinjava tipičnim meksičkim začinima, kao što su čili, kumin i...
Tajna pripreme savršenog testa za gurabijeTajna pripreme savršenog testa za gurabije
30. nov.
Ako ipak pripadate manjini, koji nije naučila kako da priprema gurabije, mi ćemo vam pomoći i otkriti tajnu savršenog testa za gurabije. Evo šta je važno da znate o njemu i kako da ga pripremate. 1....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Evo kako možete da pripremite jak ili slab bujon od mesa, koji možete koristiti ne samo za direktno konzumianje, nego i za pravljenje raznih soseva....
Šest koraka za pripremu savršenih školjkiŠest koraka za pripremu savršenih školjki
24. mart
U praksi, da dobijete ukusne školjke, za njihovu termičku obradu nije potrebno više od nekoliko minuta, a i savršena su hrana kojom možete poslužiti goste....
Krofnice sa nadevom od domaćeg kremaKrofnice sa nadevom od domaćeg krema
09. jul
Ja sam ih napunila domaće pripremljenim kremom i prelila rastopljenom čokoladom. Priprema domaćeg krema: Umutite belance na sneg sa malo šećera u prahu....
Uskršnji kolač sa bademima jednostavan za pripremuUskršnji kolač sa bademima jednostavan za pripremu
06. maj
Za nadev, pomešajte ostale sastojke. Zatim razvijte debelu koru u obliku pravougaonika. Namažite nadev na nju i čvrsto uvijte testo u rolat. Sečemo po sredini i kada dobijemo dva kraja, uvijamo ih jedan u drugi....
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinke
20. jul
Osnovno testo za palačinke Potrebni sastojci: brašno - 100 g jaje - 1 veliko žumance - 1 kom. prstohvat soli sveže mleko - 300 ml ulje - 1 kašika Priprema: Brašno i so prosejati u veliku posudu....
Finese u pripremi savršeng testa za tartFinese u pripremi savršeng testa za tart
29. sep.
Nakon što je tart gotov, proizvodi koje ste stavili odozgo na papir se sklanjaju i mogu da se stave u kutiju za sledeću upotrebu....
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuSaveti za pripremu marmelada za zimnicu
24. avgust
Prvi uslov za kuvanje marmelade je apsolutna čistoća i posuđa i samog voća. Za marmeladu se sakupljaju dobro sazreli, čak i prezreli plodovi....
Krem za krofneKrem za krofne
17. mart
Promešajte dok se maslac potpuno ne istopi u mlečnom kremu. Dobro pokrijte krem providnom folijom, kako se na površini ne bi formirala kora. Krofne možete da punite špricem, kada se krem za krofne potpuno ohladi....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
U njegov sastav ulazi mnogo korisnih vitamina - B5, B6 i B12, a takođe i gvožđe, cink, bakar i mnogi drugi gradivni elementi, koji su potrebni za pravilno funkcionisanje nervnog sistema i organa za varenje, a takođe i za...
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Priprema domaćih bombonaPriprema domaćih bombona
22. feb.
Pogledajte još saveta za pravljenje zdravih bombona. A da li znate da sa pomišlju na bombone mršavite....
Slani krem za mazanjeSlani krem za mazanje
20. okt.
Ako želite da ovaj slani krem za mazanje bude finiji, možete ga propasirati kroz blender ili seckalicu. Gotov krem je kao pašteta ili namaz, a jede se namazan na kriške ili sa povrćem isečenim na štapiće....
Krem za tortu PavlovaKrem za tortu Pavlova
29. nov.
Možda su razlog za to kore od belanaca i dugotrajno pečenje, kao i misao na neuspeh. Međutim, ispostavlja se da se krem za tortu Pavlova priprema veoma jednostavno....
Kakao krem za tortuKakao krem za tortu
23. april
Ponovo pomoću miskera dodajte krem od jaja kašiku po kašiku u krem sa maslacem i umutite zajedno dve smese. Aromatizujte krem vanilom po želji ili drugom vrstom esencije i koristite za torte....
Posni krem za tortuPosni krem za tortu
09. mart
U mlevene lešnike dodajte preostale namirnice i meljite dok ne dobijete teksturu glatkog krema za tortu....