Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pikantni pirinač dugog zrna sa pečurkama u tiganjuPikantni pirinač dugog zrna sa pečurkama u tiganju
14. mart
Obično je od 15 do 20 minuta dovoljno da se pirinač skuva. Možete blago da mešate s vremena na vreme, ali ne mešajte previše, već samo toliko da ne dozvolite da se zalepi....
Ratatuj sa pirinčem dugog zrnaRatatuj sa pirinčem dugog zrna
01. mart
Pirinač skuvajte u vreloj, posoljenoj vodi, da bude al dente. Deo maslinovog ulja ugrejte u velikom tiganju i dinstajte luk i beli luk....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač itd.), mnogi ljudi koji su "došljaci" u kuhinji nailaze na poteškoće upravo sa njim...
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač dugog zrna - šta treba da znamo
23. sep.
Kuvanje pirinča dugog zrna Da biste se orijentisali kako da kuvate pirinač dugog zrna, treba da znate: - vrstu ringle; - nivo snage; - debljinu posude u kojoj kuvate; - obim proizvoda Kada spremate pirinač za...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosomPraznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosom
21. dec.
Dodaje se grančica ruzmarina i kuva se 10 minuta pod poklopcem. Nakon toga se isključuje ringla i pirinač se ostavlja još 10 minuta pod poklopcem. Posipa se solju i biberom, dodaje se narendan parmezan i meša se....
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaRazlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrna
08. maj
Pirinač dugog zrna Dužina pirinča dugog zrna nije manja od 6 mm. Od tri vrste pirinča on je najjednostavniji za pripremu, zato je odgovarajuć za početnike u kuvanju....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Šargarepa – spada u povrće koje se kuva relativno dugo, 20-25 minuta. Dobro ih je oljuštiti nakon kuvanja da bi se sačuvalo više njihovih korisnih sastojaka....
Pirinač okruglog zrnaPirinač okruglog zrna
02. avgust
Pirinač okruglog zrna - šta treba da znate Pirinač okruglog zrna sadrži malo masti i skoro je u potpunosti sastavljen od proteina....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen? Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Ne preporučuje se da se mlečni proizvodi dugo kuvaju; - Sa ciljem vaše bezbednosti, prilikom kuvanja sa Multikukerom kada je temperatura iznad 130 stepeni, poklopac uređaja se drži uvek otvoren....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Tako ono može da se koristi dugo, kao i za ponovno prženje različitih proizvoda. Druga pozitivna karakteristika kokosovog ulja je da ono ne truli, jer ne oksidira....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
U vok tiganju takođe možete da napravite prženi pirinač na kineski način, pržene špagete, mekanu teletinu u voku, sočnu piletinu u voku i naravno svinjetinu u voku....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
Vode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode. 3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
Koliko dugo se kuva pirinač?Koliko dugo se kuva pirinač?
18. april
Kada pripremate pirinač, važno je da poštujete vreme, da pirinač ne bi bio prekuvan ili suviše gnjecav....
Kako se kuva pirinač?Kako se kuva pirinač?
04. dec.
; - puding od pirinča;...
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Šaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...