Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pikantni pirinač dugog zrna sa pečurkama u tiganjuObično je od 15 do 20 minuta dovoljno da se pirinač skuva.
Možete blago da mešate s vremena na vreme, ali ne mešajte previše, već samo toliko da ne dozvolite da se zalepi....
14. mart
Ratatuj sa pirinčem dugog zrnaPirinač skuvajte u vreloj, posoljenoj vodi, da bude al dente.
Deo maslinovog ulja ugrejte u velikom tiganju i dinstajte luk i beli luk....
01. mart
Kako se kuva lep pirinačIako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač itd.), mnogi ljudi koji su "došljaci" u kuhinji nailaze na poteškoće upravo sa njim...
10. feb.
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoKuvanje pirinča dugog zrna
Da biste se orijentisali kako da kuvate pirinač dugog zrna, treba da znate:
- vrstu ringle;
- nivo snage;
- debljinu posude u kojoj kuvate;
- obim proizvoda
Kada spremate pirinač za...
23. sep.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Praznični pačiji magre sa pirinčem dugog zrna i belim sosomDodaje se grančica ruzmarina i kuva se 10 minuta pod poklopcem. Nakon toga se isključuje ringla i pirinač se ostavlja još 10 minuta pod poklopcem. Posipa se solju i biberom, dodaje se narendan parmezan i meša se....
21. dec.
Razlika između pirinča kratkog, dugog i srednjeg zrnaPirinač dugog zrna
Dužina pirinča dugog zrna nije manja od 6 mm. Od tri vrste pirinča on je najjednostavniji za pripremu, zato je odgovarajuć za početnike u kuvanju....
08. maj
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
13. jun
Koliko dugo se kuva različito povrćeŠargarepa – spada u povrće koje se kuva relativno dugo, 20-25 minuta. Dobro ih je oljuštiti nakon kuvanja da bi se sačuvalo više njihovih korisnih sastojaka....
13. nov.
Pirinač okruglog zrnaPirinač okruglog zrna - šta treba da znate
Pirinač okruglog zrna sadrži malo masti i skoro je u potpunosti sastavljen od proteina....
02. avgust
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen?
Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama....
14. okt.
Kako se kuva sa multikukerom?Ne preporučuje se da se mlečni proizvodi dugo kuvaju;
- Sa ciljem vaše bezbednosti, prilikom kuvanja sa Multikukerom kada je temperatura iznad 130 stepeni, poklopac uređaja se drži uvek otvoren....
24. januar
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Tako ono može da se koristi dugo, kao i za ponovno prženje različitih proizvoda.
Druga pozitivna karakteristika kokosovog ulja je da ono ne truli, jer ne oksidira....
20. januar
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuU vok tiganju takođe možete da napravite prženi pirinač na kineski način, pržene špagete, mekanu teletinu u voku, sočnu piletinu u voku i naravno svinjetinu u voku....
17. avgust
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
26. feb.
Kako da nam se ne lepi pirinačVode, kao što znate, treba da bude tri puta više nego pirinča - na 1 šolju pirinča se stavlja 3 šolje vode.
3. Nakon što se pirinač malo izdinstao, počnite da dodajete vodu, ali ne sve odjednom....
18. feb.
Koliko dugo se kuva pirinač?Kada pripremate pirinač, važno je da poštujete vreme, da pirinač ne bi bio prekuvan ili suviše gnjecav....
18. april
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠŠaran je slatkovodna riba koja se nalazi u većini jezera i mirnijim rekama. Karakteristična osobina za ovu vrstu ribe je da voli blatna staništa, pa se pored reka i jezera nalazi i u duže stajaćim vodama. Ovde ćemo vam...
15. feb.