Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeZamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
15. jun
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Zdravoj osobi je potrebno četiri do petnaest grama soli dnevno. Hipertenzičari ne bi trebalo da prelaze više od jednog grama soli dnevno. U toplim danima potrebno je konzumirati više soli....
28. jun
Koliko kvasa se stavlja za jedan hleb?Kvas se pravi od vode i brašna i fermentiše se tokom 5 do 10 dana. Možete da držite kvas duži vremenski period, dodajvajući vodu i brašno svakog dana, kako biste ga "hranili"....
06. jun
Sok od zove za jedan danU 1 litar hladne vode potopiti 20 cvetova sveže zove. Neka stoji na hladnom mestu, ali ne u frižideru, 24 sata.
Procediti, dodati 800 grama šećera i sok od 1 limuna i ostaviti da odstoji još 24 sata. Povremeno promešati...
25. mart
1
Masline sadrže sve što je potrebno za zdravljeSvakodnevno se preporučuje konzumacija maslina, voća, salata od lisnatog povrća, orašastih plodova, testenina, kukuruznog brašna, krompira, svežeg povrća, mleka i mlečnih proizvoda....
06. sep.
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Da biste spremili odlične svinjske ražnjiće, potrebno je da znate nekoliko važnih činjenica....
23. januar
Hleb bez brašnaIzručiti masu u papirom za pečenje obloženi kalup za hleb, i peći do 1 sat u prethodno zagrejanoj rerni.
Pečeni hleb izvaditi iz kalupa, osloboditi ga papira i potpuno ohladiti pre sečenja....
22. feb.
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluEvo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
08. april
Hleb od pirinčanog brašnaSipajte je u kalup za kuglof ili mafine, obložen papirom za pečenje.
Ostavite da nadođe 40-45 minuta na toplim. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni....
03. januar
Ezogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivoEzogelin - jedan malo drugačiji recept za sočivo je veoma ukusan....
12. maj
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaPošto je gušći od tradicionalnog hleba, može biti potrebno da se naviknete na teksturu i ukus, ali mnogi ljudi smatraju da u njemu uživaju jednako, ako ne i više, nego u običnom hlebu....
28. feb.
Koliko limuna je korisno pojesti za jedan dan?Limun je izuzetno korisno i ukusno citrusno voće, koje ima sposobnost da čisti organizam, da ga održava svežim, umiruje i dezinfikuje. Prema mišljenju mnogih, limun je moćan imunostimulator i preporučuje se da se konzumira...
31. okt.
Hleb od sočiva bez brašnaSipajte kašu za hleb bez brašna, poravnajte vrh i pospite belim susamom.
Pecite hleb od sočiva oko 30 minuta na 180 stepeni u zagrejanoj rerni dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva....
30. jul
Hleb sa pet vrsta brašnaPomešajte pet vrsta brašna sa solju, napravite udubljenje i sipajte unutra maslinovo ulje i kvasac. Zamesite i ako je potrebno, sipajte još vode ili brašna dok ne postignete meko testo....
14. sep.
Da napravimo testo za hlebKao što smo već pomenuli, potrebno vam je samo brašno, voda, kvasac i so. Obično za jedan srednje veliki domaće pripremljenu hleb vam je potrebno malo više od 1 kg brašna....
09. jun
Hleb od ječmenog i ražanog brašnaOba brašna spojiti u plastičnu posudu. Laneno seme, himalajsku so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu dodati brašnu.
Kašikom kružnim pokretima izmešati....
22. feb.
Hleb od integralnog brašna i semenkiStaviti u posudu za pečenje i ostaviti da naraste sat vremena.
Zagrejati rernu i peći 40 minuta na 180 stepeni.
Hleb od integralnog brašna i semenki je sjajan!...
24. januar
Integralni hleb sa dve vrste brašnaIntegralni hleb sa dve vrste brašna servirajte za ručak ili večeru....
16. dec.
Integralni hleb sa tri vrste brašnaNakon što prođe pola sata izvadite vruću šerpu i pospite unutra malo kukuruznog brašna ili postavite papirom za pečenje.
Rasporedite testo i pecite zdravi hleb 30 minuta....
14. jun
Domaći hleb sa tri vrste brašnaStavite ga u posudu za pečenje, koju ste prethodno posuli sa malo brašna. Stavite ga u rernu i uključite je na 50 stepeni. Ostavite unutra da naraste ponovo još 15-20 minuta....
21. nov.
Brz hleb sa sve vrste brašnaPecite na 20-25 minuta i samanjite na 170 stepni i još 5-10 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Gotov hleb pokrijte na jedan-dva minuta i nakon toga ostavite da se ohladi na rešetku....
20. jul
Hleb od pirinčanog i kukuruznog brašnaMešanje/mešenje se nastavlja još 4-5 minuta, a pred kraj se posipa i prašak za pecivo i još brašna, ako je neophodno, dok se ne formira gusta kaša ili meko testo.
3....
21. feb.
Hleb od spelte i lanenog brašnaSačekajte 5-6 minuta da naraste i sipajte mu dve vrste brašna, so i ulje.
Zamesite glatko testo i oblikujte u hlepčić....
04. mart