Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
Kuvana jaja na pari u multikukeruKuvana jaja na pari u multikukeru
19. avgust
Nećete imati nijedno napuklo jaje ako kuvate jaja na ovaj način u multikukeru. Kuvana jaja na pari u multikukeru su spremna....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Gotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti. Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena...
Kako se kuva na pari?Kako se kuva na pari?
24. april
Kuvanje na pari je jedan od relativno sporijih načina kulinarske obrade. On se primenjuje kod namirnica, deserata, kremova i td., kod kojih postoji opasnost da zagore, ako su izloženi direktnoj toploti. Postoji nekoliko...
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva pirinač na pari?Kako se kuva pirinač na pari?
03. feb.
Za kuvanje na pari obično se koristi specijalna posuda, ali čak i da nemate takvu posudu, dovoljno je da imate dublju šerpu i metalnu cediljku (đevđir), koju treba da postavite u šerpu. Druga varijanta je značajnije...
Kukuruz na pariKukuruz na pari
26. april
Odozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta. Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
Bundeva na pariBundeva na pari
05. dec.
Odozgo se ređa bundeva naseckana na komade. Sipa se voda i šerpa se poklopi. Bundeva se kuva na srednjoj temepraturi otprilike pola sata ili dok ne omekša....
Riba na pariRiba na pari
30. nov.
Stavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
Povrće na pariPovrće na pari
27. avgust
Stavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta. Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja. Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
Mantije na pariMantije na pari
15. mart
Kod posluživanja mantija na pari, stavite ovaj sos odozgo....
Školjke na pariŠkoljke na pari
07. jul
Čim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe. 5....
Skuša na pariSkuša na pari
28. jul
Isecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom. Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu. U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze....
Oslić na pariOslić na pari
25. januar
Na dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta. Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta. Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...