Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
Svako zna da banane nisu posebno trajanj proizvod. One brzo dobiju braon boju i omeknu, i ubrzo nakon toga postaju naupotrebljive. Ali pre nego što se to desi, možemo prosto da ih zamrznemo. Tako nećemo morati da bacamo voće...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Grčki sos za škampe i lignjeGrčki sos za škampe i lignje
23. maj
Grčki sos za škampe i lignje je isprobano sjajan....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Ako i vi volite škampe, preporučujemo da probate neke od ovih recepata: - škampi na tiganju; - testenina sa škampima; - škampi sa pirinčem....
Pohovani škampi u kokosuPohovani škampi u kokosu
16. maj
Svaki škamp prvo uvaljajte u jaje, a zatim u kokosovo brašno sa začinima. Ako brašno nije ravnomerno prekrilo škampe, ponovo umočite u jaje i ponovo u kokosovo brašno sa začinima....
Tigrasti škampi u maslacuTigrasti škampi u maslacu
08. jul
Tigraste škampe, ako su zamrznuti, ostavite da se odmrznu. U dubokom tiganju istopite maslac i ubacite potpuno razmrznute škampe. Posolite sasvim malo, dodajte biber i zgnječeni beli luk. Dodajte belo vino....
Škampi u sosu ČimičuriŠkampi u sosu Čimičuri
05. mart
Kada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite. Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
Blanširani škampi u rerniBlanširani škampi u rerni
04. mart
Servirajte blanširane škampe u rerni sa čašom dobrog vina!...
Škampi u kokosovom mlekuŠkampi u kokosovom mleku
21. jun
Važno je da beli luk ne izgori – ne sme da porumeni. Ako se to dogodi, jelo će biti gorko! Sada pržite škampe. Spremaju se ne samo brzo, već vrlo brzo!...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Kada zamrzavate tikvice isecite ih na kolutiće, posušite ih i zamrznite ih. Dobro bi bilo da zamrzavate povrće u porcijama da biste ga koristili u potpunosti za spremanje određenog jela....
Kako se zamrzava bundeva?Kako se zamrzava bundeva?
06. jun
Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo. Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
Kako da jedemo škampe Škampi se jedu rukama ili viljuškom za morske plodove, sa tri zuba i kratkom drškom - u zavisnosti od načina serviranja....
Čorba od škampa i ribeČorba od škampa i ribe
19. jun
Klice operemo, osušimo i zajedno sa škampima propžimo u ugrejanom maslinovom ulju. Dodajemo isečenu ribu i vino i prelivamo bujonom. Posolimo i čorbu zgusnemo sa brašnom, pomešanim sa malo vode. Čim se zgusne sipamo...
Kraljevski škampi u vok tiganjuKraljevski škampi u vok tiganju
25. avgust
Vratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi. Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
Ražnjići od škampa i tikvicaRažnjići od škampa i tikvica
23. sep.
Ako su sasvim sveže i manji škampi čak i nije potrebno da se sklanja, osim ako se ne vidim kroz prozračno meso. Isecite tikvicu na tanke poluprozračne ivice po dužini....
Škampi u slatko-kiselom sosuŠkampi u slatko-kiselom sosu
30. dec.
Poređajte škampe u odgovarajući tanjir. Prelijte ih obilno sosom i ostavite oko 5-6 minuta da upiju sos pre konzumacije. Prijatno!...
Kako da čuvamo škampe?Kako da čuvamo škampe?
04. maj
Ovo će ubrzati proces odmrzavanja; - Škampe nakon odmrzavanja ne treba ponovo zamrzavati, jer će postati neukusni i nezdravi; - Ako ste skuvali škampe i tako ih zamrznuli, možete ih odmrznuti na gore opisan način...
Škampi u rerni sa soja sosomŠkampi u rerni sa soja sosom
31. maj
Operite i stavite škampe u odgovarajuću posudu za pečenje. Pospite ih obilno soja sosom. Ispecite u zagrejanoj rerni (oko 10 minuta) dok ne postanu hrskavi. Servirajte sa limunom....
Škampi u pikantnom sosu od paradajzaŠkampi u pikantnom sosu od paradajza
16. jun
Škampi se dodaju u sos od paradajza i promeša se. Pri serviranju se posipa isečenim peršunom po želji. Škampi u pikantnom sosu od paradajza su mnogo ukusni!...
Škampi u grčkom stilu u rerniŠkampi u grčkom stilu u rerni
31. maj
Na smesu stavite sir narezan na kockice, a na vrh stavite škampe. Pecite škampe u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, uz stalno praćenje!...
Kako se zamrzava i odmrzava grašak?Kako se zamrzava i odmrzava grašak?
24. mart
Grašak (Pisum sativum) je biljka iz porodice mahunarki (Fabaceae). Gaji se kao domaća kultura i koristi se u celom svetu. Osim što je ukusan, ima univerzalnu korist na trpezi, ali je i mnogo koristan. Grašak je odličan...
Brzi škampi u maslacu i maslinovom uljuBrzi škampi u maslacu i maslinovom ulju
14. april
Isitinite čenove belog luka i pomešajte ih sa mekim maslacem, zajedno sa peršunom, tako da dobijete homogeni namaz. 3. Zagrejte rernu do 200 stepeni i u tavu stavite škampe posoljene i premazane maslinovim uljem....
Zapečeni škampi u sosu od belog lukaZapečeni škampi u sosu od belog luka
29. okt.
Skinite sa vatre, dodajte iseckanu mirođiju i peršun, lepo je da budu sveži. U škampe u sosu možete dodati sok od limuna. Ugrejte roštilj na jaku temperaturu, pospite solju i maslinovim uljem da se škampi ne lepe....