Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeSvako zna da banane nisu posebno trajanj proizvod. One brzo dobiju braon boju i omeknu, i ubrzo nakon toga postaju naupotrebljive. Ali pre nego što se to desi, možemo prosto da ih zamrznemo. Tako nećemo morati da bacamo voće...
22. avgust
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se čiste škampi?Ako i vi volite škampe, preporučujemo da probate neke od ovih recepata:
- škampi na tiganju;
- testenina sa škampima;
- škampi sa pirinčem....
20. sep.
1
Pohovani škampi u kokosuSvaki škamp prvo uvaljajte u jaje, a zatim u kokosovo brašno sa začinima.
Ako brašno nije ravnomerno prekrilo škampe, ponovo umočite u jaje i ponovo u kokosovo brašno sa začinima....
16. maj
Tigrasti škampi u maslacuTigraste škampe, ako su zamrznuti, ostavite da se odmrznu.
U dubokom tiganju istopite maslac i ubacite potpuno razmrznute škampe. Posolite sasvim malo, dodajte biber i zgnječeni beli luk. Dodajte belo vino....
08. jul
Škampi u sosu ČimičuriKada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite.
Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
05. mart
Škampi u kokosovom mlekuVažno je da beli luk ne izgori – ne sme da porumeni. Ako se to dogodi, jelo će biti gorko!
Sada pržite škampe. Spremaju se ne samo brzo, već vrlo brzo!...
21. jun
Kako se zamrzava povrćeKada zamrzavate tikvice isecite ih na kolutiće, posušite ih i zamrznite ih. Dobro bi bilo da zamrzavate povrće u porcijama da biste ga koristili u potpunosti za spremanje određenog jela....
27. april
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
06. jun
Kako se konzumiraju koktel škampiKako da jedemo škampe
Škampi se jedu rukama ili viljuškom za morske plodove, sa tri zuba i kratkom drškom - u zavisnosti od načina serviranja....
15. avgust
Čorba od škampa i ribeKlice operemo, osušimo i zajedno sa škampima propžimo u ugrejanom maslinovom ulju.
Dodajemo isečenu ribu i vino i prelivamo bujonom.
Posolimo i čorbu zgusnemo sa brašnom, pomešanim sa malo vode. Čim se zgusne sipamo...
19. jun
Kraljevski škampi u vok tiganjuVratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi.
Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
25. avgust
Ražnjići od škampa i tikvicaAko su sasvim sveže i manji škampi čak i nije potrebno da se sklanja, osim ako se ne vidim kroz prozračno meso.
Isecite tikvicu na tanke poluprozračne ivice po dužini....
23. sep.
Škampi u slatko-kiselom sosuPoređajte škampe u odgovarajući tanjir.
Prelijte ih obilno sosom i ostavite oko 5-6 minuta da upiju sos pre konzumacije.
Prijatno!...
30. dec.
Kako da čuvamo škampe?Ovo će ubrzati proces odmrzavanja;
- Škampe nakon odmrzavanja ne treba ponovo zamrzavati, jer će postati neukusni i nezdravi;
- Ako ste skuvali škampe i tako ih zamrznuli, možete ih odmrznuti na gore opisan način...
04. maj
Škampi u rerni sa soja sosomOperite i stavite škampe u odgovarajuću posudu za pečenje.
Pospite ih obilno soja sosom.
Ispecite u zagrejanoj rerni (oko 10 minuta) dok ne postanu hrskavi.
Servirajte sa limunom....
31. maj
Škampi u pikantnom sosu od paradajzaŠkampi se dodaju u sos od paradajza i promeša se.
Pri serviranju se posipa isečenim peršunom po želji.
Škampi u pikantnom sosu od paradajza su mnogo ukusni!...
16. jun
Škampi u grčkom stilu u rerniNa smesu stavite sir narezan na kockice, a na vrh stavite škampe.
Pecite škampe u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, uz stalno praćenje!...
31. maj
Kako se zamrzava i odmrzava grašak?Grašak (Pisum sativum) je biljka iz porodice mahunarki (Fabaceae). Gaji se kao domaća kultura i koristi se u celom svetu. Osim što je ukusan, ima univerzalnu korist na trpezi, ali je i mnogo koristan. Grašak je odličan...
24. mart
Brzi škampi u maslacu i maslinovom uljuIsitinite čenove belog luka i pomešajte ih sa mekim maslacem, zajedno sa peršunom, tako da dobijete homogeni namaz.
3. Zagrejte rernu do 200 stepeni i u tavu stavite škampe posoljene i premazane maslinovim uljem....
14. april
Zapečeni škampi u sosu od belog lukaSkinite sa vatre, dodajte iseckanu mirođiju i peršun, lepo je da budu sveži. U škampe u sosu možete dodati sok od limuna.
Ugrejte roštilj na jaku temperaturu, pospite solju i maslinovim uljem da se škampi ne lepe....
29. okt.