Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
07. jun
Kako odmrznuti frižider?Sačekajte da se led otopi i ceo frižider dobro obrišite suvom krpom.
Opširnije:
- kako instalirati frižider;
- zašto se zamrzava frižider;
- na koliko stepeni treba da držimo frižider....
18. nov.
Kako da očistite frižider?Pogledajte još:
- kako odmrznuti frižider;
- zašto frižider pravi led;
- zašto frižider bruji;...
07. sep.
Pomoć, buđ u frižideruOdržavanje frižidera kod kuće uopšte nije lak posao. Otvarajnje frižidera prosto mora da dovede do prljanja, razlivanje tečnosti, ostaju fleke od hrane....
18. okt.
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Pogledajte još:
- zašto frižider stvara led;
- zašto frižider sakuplja vodu;
-kada i zašto se isključuje frižider;...
24. avgust
Pravila da vaš frižider troši manje strujeMorate pravilno da postavite frižider - Gde ćete postaviti frižider može imati veoma dobar uticaj na to koliko električne energije će frižider da potroši....
18. mart
Idealna temperatura zamrzivača i frižideraAli da bismo imali dobre namirnice duže vreme, treba da se pridržavamo ovih stvari - koliko možemo da čuvamo različita mesa, gde treba da stoji voće i zašto neko povrće ne sme da stoji u frižideru....
05. januar
Zašto stalno podrigujemo?Stalno podrigivanje je česta posledica želudačne dispepsije. Ona može biti fiziološke prirode - da se pojavi nakon obroka, posebno u slučajevima kada je hrana pikantna, a može i nakon ispijanja gaziranih pića.
U takvim...
02. maj
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoDud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi. U osušenom stanju pogodni su za kašalj, astmu i kao...
29. jul
Zašto avokado nazivaju krvavim?Jasno je da je kršteno zeleno zlato zbog svoje zelene boje i dobre zarade koja se od njega ostvaruje, ali zašto avokado nazivaju krvavim, pogledaćemo u sledećim redovima....
29. okt.
Zašto je kolač gnjecav?Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus.
Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
13. januar
Zašto da koristimo cimet?Cimet ima jedinstvenu i jaku aromu koja se ne može pogrešiti. Neizostavan je začin za mnoge jesenje-zimske slatke užitke. Ne možemo da ostanemo ravnodušni na miris sveže pečenog kolača od jabuke i cimeta – odmah smo ispunjeni...
05. dec.
Zašto da jedemo grožđeGrožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
04. mart
Zašto su žitarice korisne?Žitarice su neophodne za pravilno varenje, smiriju nervni sistem, daju oseća sitosti, tope masne naslage, a u isto vremenu daju energiju i izdržljivost, dobre reflekse, dugo pamćenje i visoku koncentraciju. Žitarice se,...
28. mart
Zašto je koristan kefir?Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
08. feb.
Bifidobakterije - zašto su korisne?Više od 100 godina je prošlo od izolacije nepatogenih anaerobnih bakterija - bifidobakterije - iz izmeta beba od strane francuskog lekara Henri Tisie. Međutim, ovi jedinstveni, mikrobni simbionti koji su najprikladniji za...
18. okt.
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!Sirove salate:
- 1-2 dana u frižideru;
- Ne zamrzavati.
Pirinač (kuvan al dente):
- 3-4 dana u frižideru;
- 1-2 meseca u zamrzivaču....
31. januar
Zašto treba redovno jesti hlebKada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam.
Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
02. maj
Zašto je prženi kikiriki štetan?Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
27. april
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Zašto je dobro jesti pšenicu?Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje.
Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
07. mart
Zašto da jedemo više avokada?Koštica avokada se čuva, već znate zašto. Avokado veoma zasiti, ako za ručak pojedete polovinu voća sa svojim ručkom, nakon 3 sata nećete biti gladni....
18. okt.
Zašto je smeđi pirinač korisnijiSipajte pirinač u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte ga u odeljku frižidera. Tako se može sačuvati do dve godine. Ohlađeni smeđi pirinač će trajati do 6 meseci....
22. januar
Zašto obavezno moramo jesti maline?Maline – ovi mali crveni plodovi jedno su od najvećih iskušenja leta. Ne oklevajte i prepustite se tome dok se još mogu naći na tržištu. Maline nisu samo ukusne, već i neverovatno korisne.
Crvena malina je najpopularnija...
18. nov.