Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider? U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
Kako odmrznuti frižider?Kako odmrznuti frižider?
18. nov.
Sačekajte da se led otopi i ceo frižider dobro obrišite suvom krpom. Opširnije: - kako instalirati frižider; - zašto se zamrzava frižider; - na koliko stepeni treba da držimo frižider....
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pogledajte još: - kako odmrznuti frižider; - zašto frižider pravi led; - zašto frižider bruji;...
Pomoć, buđ u frižideruPomoć, buđ u frižideru
18. okt.
Održavanje frižidera kod kuće uopšte nije lak posao. Otvarajnje frižidera prosto mora da dovede do prljanja, razlivanje tečnosti, ostaju fleke od hrane....
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Pogledajte još: - zašto frižider stvara led; - zašto frižider sakuplja vodu; -kada i zašto se isključuje frižider;...
Pravila da vaš frižider troši manje strujePravila da vaš frižider troši manje struje
18. mart
Morate pravilno da postavite frižider - Gde ćete postaviti frižider može imati veoma dobar uticaj na to koliko električne energije će frižider da potroši....
Idealna temperatura zamrzivača i frižideraIdealna temperatura zamrzivača i frižidera
05. januar
Ali da bismo imali dobre namirnice duže vreme, treba da se pridržavamo ovih stvari - koliko možemo da čuvamo različita mesa, gde treba da stoji voće i zašto neko povrće ne sme da stoji u frižideru....
Zašto stalno podrigujemo?Zašto stalno podrigujemo?
02. maj
Stalno podrigivanje je česta posledica želudačne dispepsije. Ona može biti fiziološke prirode - da se pojavi nakon obroka, posebno u slučajevima kada je hrana pikantna, a može i nakon ispijanja gaziranih pića. U takvim...
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Dud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju ​lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi. U osušenom stanju pogodni su za kašalj, astmu i kao...
Zašto avokado nazivaju krvavim?Zašto avokado nazivaju krvavim?
29. okt.
Jasno je da je kršteno zeleno zlato zbog svoje zelene boje i dobre zarade koja se od njega ostvaruje, ali zašto avokado nazivaju krvavim, pogledaćemo u sledećim redovima....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Cimet ima jedinstvenu i jaku aromu koja se ne može pogrešiti. Neizostavan je začin za mnoge jesenje-zimske slatke užitke. Ne možemo da ostanemo ravnodušni na miris sveže pečenog kolača od jabuke i cimeta – odmah smo ispunjeni...
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Grožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...
Zašto su žitarice korisne?Zašto su žitarice korisne?
28. mart
Žitarice su neophodne za pravilno varenje, smiriju nervni sistem, daju oseća sitosti, tope masne naslage, a u isto vremenu daju energiju i izdržljivost, dobre reflekse, dugo pamćenje i visoku koncentraciju. Žitarice se,...
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
Možda vam je postalo jasno zašto ga toliko vole ljudi koji teže tome da vode zdrav način života - on je izuzetno bogat korisnim probiotskim bakterijama. Pored toga, bogat je proteinima....
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije - zašto su korisne?
18. okt.
Više od 100 godina je prošlo od izolacije nepatogenih anaerobnih bakterija - bifidobakterije - iz izmeta beba od strane francuskog lekara Henri Tisie. Međutim, ovi jedinstveni, mikrobni simbionti koji su najprikladniji za...
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!
31. januar
Sirove salate: - 1-2 dana u frižideru; - Ne zamrzavati. Pirinač (kuvan al dente): - 3-4 dana u frižideru; - 1-2 meseca u zamrzivaču....
Zašto treba redovno jesti hlebZašto treba redovno jesti hleb
02. maj
Kada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam. Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
Zašto je prženi kikiriki štetan?Zašto je prženi kikiriki štetan?
27. april
Kikiriki, na prvom mestu, ne orašasto voće, kao što mnogi misle. On pripada porodici mahunarki i veoma je jak alergen. Bliži je pasulju i grašku nego lešniku i bademu, na primer. U procesu pečenja neki od njegovih...
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto je dobro jesti pšenicu?Zašto je dobro jesti pšenicu?
07. mart
Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje. Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Koštica avokada se čuva, već znate zašto. Avokado veoma zasiti, ako za ručak pojedete polovinu voća sa svojim ručkom, nakon 3 sata nećete biti gladni....
Zašto je smeđi pirinač korisnijiZašto je smeđi pirinač korisniji
22. januar
Sipajte pirinač u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte ga u odeljku frižidera. Tako se može sačuvati do dve godine. Ohlađeni smeđi pirinač će trajati do 6 meseci....
Zašto obavezno moramo jesti maline?Zašto obavezno moramo jesti maline?
18. nov.
Maline – ovi mali crveni plodovi jedno su od najvećih iskušenja leta. Ne oklevajte i prepustite se tome dok se još mogu naći na tržištu. Maline nisu samo ukusne, već i neverovatno korisne. Crvena malina je najpopularnija...