Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Teleće škembe ala parmidžanaPri serviranju ponovo pospite teleće škembe ala parmidžana narendanim parmezanom.
Nek vam je slatko!...
08. april
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Škembe u maslacuSkuvamo škembe i isečemo ga na kocke.
Zapržimo maslac i dodajem kašičicu aleve paprike.
Dodajemo ga u isečeno škembe i promešamo dobro.
Prijatno!...
26. jul
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeOvo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa.
U Bugarskoj skoro da nema čoveka koji ne voli škembe čorbu....
12. dec.
Jagnjeće škembe u maslacuOčistite dobro jagnjeće škmebe i stavite ga da se skuva dok ne bude potpuno gotovo.
Da bi bilo brže koristite ekspres lonac.
Nakon toga izvadite, ohladite i isecite na lente....
26. dec.
Škembe na ciriški načinSkuvajte očišćeno škembe u posoljenoj vodi i isecite ga na ivice.
Ispržite sitno isečen luk u masti, pospite brašnom i ispržite.
Prelijte bujonom i kuvajte....
25. okt.
Teleća glava, jezik i škembe u đuvečariOlistite i operite teleću glavu, jezik i škembe. Skuvajte ih zajedno u šerpi (najbolje u ekspres loncu) sa nekoliko zrna pimenta i lovorovim listom....
27. sep.
Jezik i škembe sa pečurkama u đuvečariSkuvajte jezik i škembe da budu gotovi, nakon toga ih isecite. Isecite pečurke na kriške i blanširajte ih ili ih izdinstajte u malo maslaca....
04. nov.
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Zatim ih napunite hladnom, čistom vodom i stavite ih nazad u frižider. Jedan čist frižider čuva hranu da se ne pokvari....
24. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Škembe za dušu sa zaprškom od svežeg mleka i jajaTeleće škembe očistimo pažljivo, prelivamo hladnom vodom, dodajemo dve glavice luka, isečene na pola, limun i nekoliko zrna bibera. Sastojke kuvamo dok škembe ne omekša.
Škembe sitno isečemo, a bujon procedimo....
18. sep.
Ukusne tajne škembe čorbeTo je prva i najvanižnija tajna ukusne škembe čorbe. Tako će sos ostati bistar, čist i veoma prijatan. Potrebno je da ostavite škembe da stoji u vodi neko vreme....
28. sep.