Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Teleće škembe ala parmidžanaTeleće škembe ala parmidžana
08. april
Pri serviranju ponovo pospite teleće škembe ala parmidžana narendanim parmezanom. Nek vam je slatko!...
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Škembe u maslacuŠkembe u maslacu
26. jul
Skuvamo škembe i isečemo ga na kocke. Zapržimo maslac i dodajem kašičicu aleve paprike. Dodajemo ga u isečeno škembe i promešamo dobro. Prijatno!...
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa. U Bugarskoj skoro da nema čoveka koji ne voli škembe čorbu....
Jagnjeće škembe u maslacuJagnjeće škembe u maslacu
26. dec.
Očistite dobro jagnjeće škmebe i stavite ga da se skuva dok ne bude potpuno gotovo. Da bi bilo brže koristite ekspres lonac. Nakon toga izvadite, ohladite i isecite na lente....
Škembe u maslacu i začinimaŠkembe u maslacu i začinima
24. avgust
Škembe u masalcu i začinima je veoma ukusno....
Škembe na ciriški načinŠkembe na ciriški način
25. okt.
Skuvajte očišćeno škembe u posoljenoj vodi i isecite ga na ivice. Ispržite sitno isečen luk u masti, pospite brašnom i ispržite. Prelijte bujonom i kuvajte....
Škembe čorba od tečećeg škembetaŠkembe čorba od tečećeg škembeta
10. avgust
Škembe čorba od tečećeg škembeta je gotova....
Teleća glava, jezik i škembe u đuvečariTeleća glava, jezik i škembe u đuvečari
27. sep.
Olistite i operite teleću glavu, jezik i škembe. Skuvajte ih zajedno u šerpi (najbolje u ekspres loncu) sa nekoliko zrna pimenta i lovorovim listom....
Jezik i škembe sa pečurkama u đuvečariJezik i škembe sa pečurkama u đuvečari
04. nov.
Skuvajte jezik i škembe da budu gotovi, nakon toga ih isecite. Isecite pečurke na kriške i blanširajte ih ili ih izdinstajte u malo maslaca....
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Zatim ih napunite hladnom, čistom vodom i stavite ih nazad u frižider. Jedan čist frižider čuva hranu da se ne pokvari....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Škembe za dušu sa zaprškom od svežeg mleka i jajaŠkembe za dušu sa zaprškom od svežeg mleka i jaja
18. sep.
Teleće škembe očistimo pažljivo, prelivamo hladnom vodom, dodajemo dve glavice luka, isečene na pola, limun i nekoliko zrna bibera. Sastojke kuvamo dok škembe ne omekša. Škembe sitno isečemo, a bujon procedimo....
Ukusne tajne škembe čorbeUkusne tajne škembe čorbe
28. sep.
To je prva i najvanižnija tajna ukusne škembe čorbe. Tako će sos ostati bistar, čist i veoma prijatan. Potrebno je da ostavite škembe da stoji u vodi neko vreme....