Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaIli alil metil sulfid koji se pojavljuje prilikom seckanja luka i belog luka, a nakon konzumacije ulazi u krvotok i izlučuje se kroz pluća i pore.
Takođe - cistein sulfoksid je odgovoran za neprijatan zadah....
31. mart
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažePotrebni sastojci:
- 1 srednji limun;
- 4-5 čenova belog luka;
- 100 ml čiste vode.
Isecite limun zajedno sa kožom veoma sitno, a nakon toga dodajte izrendane čenove belog luka u njega u vodu....
27. jul
Ovo vas čeka ako preterate sa konzumacijom belog lukaKonzumacija belog luka na prazan stomak takođe može da izazove i dijareju ili gasove u stomaku....
30. avgust
Korisna svojstva belog lukaRedovna konzumacija belog luka poboljšava raspoloženje, puni energijom i pozitivizmom.
Za koncentraciju pažnje, poboljšavanje pamćenja i priliva stvaralačnih snaga, konzumirajte više belog luka....
01. jul
Šta da jedete da biste ubili apetitNučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
13. april
Namaz od belog lukaNakon toga stavite krišku suvog hleba u vodu i dodajte je u smesu, dodajte malo sirćeta, so i mlevene orahe.
Sve dobro promešajte....
28. april
Predjelo od belog lukaBeli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa.
Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
17. mart
Pašteta od belog lukaPašteta od belog luka je začinjena limunovim sokom i sitno seckanim orasima.
Prilikom serviranja ovaj namaz je ukrašen maslinama.
Pašteta od belog luka je spremna....
08. sep.
1
Tortilja od belog lukaZagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo deset minuta na srednjoj vatri i okrećemo tortilju da se zaprži i sa druge strane, pri čemu smo na dno tiganja stavili i preostali...
27. dec.
Turšija od belog lukaUklonite krajnje ljuspe kod glavica belog luka. Očišćene glavice poređajte na dno tegli i prelijte vodom. Nakon 24 sata tu vodu isipajte i sipajte novu. Postupak ponovite 4 puta....
25. jul
Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)Nakon što provri, pažljivo slomiti u nju jaja, po mogućnosti jedno pored drugog.
Izvaditi ih pomoću rešetkaste kašike, da bi mogla voda da se dobro iscedi, i servirati ih....
23. jun
Šta da jedete kod fasting dijete?Šta je fasting dijeta i kako treba da jedete u skladu sa njom?
Fasting dijeta je način periodičnog gladovanja, u kome telo prolazi kroz aktivnu detoksikaciju....
02. maj
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaServirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
23. maj
Šta da jedemo nakon povraćanja?Preporučuje se da nakon što se povraćali, čak i da nemate mučninu ili druge poteškoće, ne unosite hranu na određeni period vremena....
28. maj
Arapski namaz od belog lukaNeoljuštene čenove belog luka stavite u tepsiju i zapecite u rerni oko 10 minuta, pecite ih dok ne omekšaju.
Nakon toga ih oljuštite....
27. april
Lak sos od belog lukaBeli luk sitno narendajte. Dodajte mu kiselo mleko, majonez i začine.
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
20. april
Dijetalni sos od belog lukaU zavisnosti od željene gustine možete da dodate ili sitan sir ili mleko i da pasirate dok ne dobije konzistenciju koji vi želite.
Kad postignete željenu gustinu, dodajte maslinovo ulje i sok od limuna....
12. jul
1
Prolećna supa od belog lukaZaprženo povrće se preliva bujonom i ostavlja se da provri 15-20 minuta dok pirinač ne omekša.
Dodaju se i sitno isečeni peršun i mirođija....
21. jun
Mlečni sos od belog lukaUmutite kiselo mleko sa maslinovim uljem, dodajte izgnječen beli luk, so, biber, mutite dok se ne dobije ujednačena smesa....
02. jun
Pasta od mladog belog lukaOčistite mladibeli luk i operite ga. Nasecite ga na krupno. Pasirajte beli luk sa solju i mirođijom, a kasnije dodajte ulje malo po malo i nastavite sa pasiranjem dok ne dobijete željenu gustinu.
Ako vam nije dovoljno...
25. maj
Tinktura od divljeg belog lukaToplota će dozvolite listovima da odvoje korisne materije.
Nakon toga procedite tinkturu i čuvajte je na suvom i hladnom mestu.
Pijte po 10-15 kapi tinkture od divljeg luka, razređenih u čaši vode svakog dana!...
22. jun
Španska čorba od belog lukaDodaju se isečena ljuta paprika i bujon i stavlja se da provri. Kuva se 20 minuta na slaboj vatri pod poklopcem.
Jaje se umuti i dodaje se u čorbu uz neprestano mešanje. Dodaje se so i čorba se sklanja sa ringle....
30. jul
Madridska čorba od belog lukaDodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte.
Kuvajte još 2 minuta i isključite.
Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!...
05. feb.
Maslac sa ukusom belog lukaČenove belog luka se dobro ispresuju i pomešaju sa solju, biberom i limunovim sokom.
Peršun iseckati što sitnije.
Sve ovo se dodaje i meša u otopljeni i ohlađeni maslac, koji se još nije očvrsnuo....
12. nov.