Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Ili alil metil sulfid koji se pojavljuje prilikom seckanja luka i belog luka, a nakon konzumacije ulazi u krvotok i izlučuje se kroz pluća i pore. Takođe - cistein sulfoksid je odgovoran za neprijatan zadah....
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomaže
27. jul
Potrebni sastojci: - 1 srednji limun; - 4-5 čenova belog luka; - 100 ml čiste vode. Isecite limun zajedno sa kožom veoma sitno, a nakon toga dodajte izrendane čenove belog luka u njega u vodu....
Ovo vas čeka ako preterate sa konzumacijom belog lukaOvo vas čeka ako preterate sa konzumacijom belog luka
30. avgust
Konzumacija belog luka na prazan stomak takođe može da izazove i dijareju ili gasove u stomaku....
Korisna svojstva belog lukaKorisna svojstva belog luka
01. jul
Redovna konzumacija belog luka poboljšava raspoloženje, puni energijom i pozitivizmom. Za koncentraciju pažnje, poboljšavanje pamćenja i priliva stvaralačnih snaga, konzumirajte više belog luka....
Šta da jedete da biste ubili apetitŠta da jedete da biste ubili apetit
13. april
Nučite se da jedete po jednu jabuku ili krušku dnevno i brzo ćete ustanoviti da ne "sanjate" bombone ili čokolade. Ili se kladite na voćnu salatu kada vam se jede nešto slatko....
Namaz od belog lukaNamaz od belog luka
28. april
Nakon toga stavite krišku suvog hleba u vodu i dodajte je u smesu, dodajte malo sirćeta, so i mlevene orahe. Sve dobro promešajte....
Predjelo od belog lukaPredjelo od belog luka
17. mart
Beli luk se izgnječi sa nožem, dodaju se ostali sastojci i sve se umuti štapnim mikserom dok se ne dobije gusta i homogena smesa. Ako vam gustina ne odgovara, dodajte ulje. So, beli luk i limuntus su po ukusu....
Pašteta od belog lukaPašteta od belog luka
08. sep.
1
Pašteta od belog luka je začinjena limunovim sokom i sitno seckanim orasima. Prilikom serviranja ovaj namaz je ukrašen maslinama. Pašteta od belog luka je spremna....
Tortilja od belog lukaTortilja od belog luka
27. dec.
Zagrevamo pola maslaca u tiganju i stavljamo krompir, pritiskajući dobro ka dnu, zapržimo deset minuta na srednjoj vatri i okrećemo tortilju da se zaprži i sa druge strane, pri čemu smo na dno tiganja stavili i preostali...
Turšija od belog lukaTuršija od belog luka
25. jul
Uklonite krajnje ljuspe kod glavica belog luka. Očišćene glavice poređajte na dno tegli i prelijte vodom. Nakon 24 sata tu vodu isipajte i sipajte novu. Postupak ponovite 4 puta....
Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)
23. jun
Nakon što provri, pažljivo slomiti u nju jaja, po mogućnosti jedno pored drugog. Izvaditi ih pomoću rešetkaste kašike, da bi mogla voda da se dobro iscedi, i servirati ih....
Šta da jedete kod fasting dijete?Šta da jedete kod fasting dijete?
02. maj
Šta je fasting dijeta i kako treba da jedete u skladu sa njom? Fasting dijeta je način periodičnog gladovanja, u kome telo prolazi kroz aktivnu detoksikaciju....
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaKrugovi od luka sa sosom od belog luka
23. maj
Servirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
Šta da jedemo nakon povraćanja?Šta da jedemo nakon povraćanja?
28. maj
Preporučuje se da nakon što se povraćali, čak i da nemate mučninu ili druge poteškoće, ne unosite hranu na određeni period vremena....
Arapski namaz od belog lukaArapski namaz od belog luka
27. april
Neoljuštene čenove belog luka stavite u tepsiju i zapecite u rerni oko 10 minuta, pecite ih dok ne omekšaju. Nakon toga ih oljuštite....
Lak sos od belog lukaLak sos od belog luka
20. april
Beli luk sitno narendajte. Dodajte mu kiselo mleko, majonez i začine. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
Dijetalni sos od belog lukaDijetalni sos od belog luka
12. jul
1
U zavisnosti od željene gustine možete da dodate ili sitan sir ili mleko i da pasirate dok ne dobije konzistenciju koji vi želite. Kad postignete željenu gustinu, dodajte maslinovo ulje i sok od limuna....
Prolećna supa od belog lukaProlećna supa od belog luka
21. jun
Zaprženo povrće se preliva bujonom i ostavlja se da provri 15-20 minuta dok pirinač ne omekša. Dodaju se i sitno isečeni peršun i mirođija....
Mlečni sos od belog lukaMlečni sos od belog luka
02. jun
Umutite kiselo mleko sa maslinovim uljem, dodajte izgnječen beli luk, so, biber, mutite dok se ne dobije ujednačena smesa....
Pasta od mladog belog lukaPasta od mladog belog luka
25. maj
Očistite mladibeli luk i operite ga. Nasecite ga na krupno. Pasirajte beli luk sa solju i mirođijom, a kasnije dodajte ulje malo po malo i nastavite sa pasiranjem dok ne dobijete željenu gustinu. Ako vam nije dovoljno...
Tinktura od divljeg belog lukaTinktura od divljeg belog luka
22. jun
Toplota će dozvolite listovima da odvoje korisne materije. Nakon toga procedite tinkturu i čuvajte je na suvom i hladnom mestu. Pijte po 10-15 kapi tinkture od divljeg luka, razređenih u čaši vode svakog dana!...
Španska čorba od belog lukaŠpanska čorba od belog luka
30. jul
Dodaju se isečena ljuta paprika i bujon i stavlja se da provri. Kuva se 20 minuta na slaboj vatri pod poklopcem. Jaje se umuti i dodaje se u čorbu uz neprestano mešanje. Dodaje se so i čorba se sklanja sa ringle....
Madridska čorba od belog lukaMadridska čorba od belog luka
05. feb.
Dodajte ih u čorbu od belog luka i promešajte. Kuvajte još 2 minuta i isključite. Servirajte madridsku čorbu od belog luka toplu!...
Integralne prlenke od belog lukaIntegralne prlenke od belog luka
04. jun
Integrale prlenke od belog luka su gotove....
Maslac sa ukusom belog lukaMaslac sa ukusom belog luka
12. nov.
Čenove belog luka se dobro ispresuju i pomešaju sa solju, biberom i limunovim sokom. Peršun iseckati što sitnije. Sve ovo se dodaje i meša u otopljeni i ohlađeni maslac, koji se još nije očvrsnuo....