Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Lisičarke sa pirinčemLisičarke sa pirinčem
22. jul
Lisičarkama je potrebno dosta vremena da omekšaju. Tada dodajte unapred opran pirinač, kada provri - ostale začine: so, biber i čubar. Čim se pirinač skuva sklonite sa ringle....
Lisičara sa šalotomLisičara sa šalotom
23. jul
Ostavljaju se još 10 minuta na toplom šporetu. Ukrasite seckanim peršunom i poslužite samostalno ili kao prilog mesu. Gljive lisičarke sa šalotom su veoma ukusne....
Dinstane lisičarke sa sremušemDinstane lisičarke sa sremušem
07. maj
Lisičarke očisiti i iseckati. U šerpu staviti maslac, nasuti iseckani luk na kriščice, pa dok se dinsta, dodati lisičarke. DInstati desetak minuta....
Lisičarke u maslacu u tiganjuLisičarke u maslacu u tiganju
09. dec.
Lisičarke u maslacu na tiganju su sjajno meze, probajte!...
Dinstane lisičarke sa belim lukomDinstane lisičarke sa belim lukom
28. januar
Dinstane pečurke lisičarke sa belim lukom u maslacu servirajte tople....
Lisičarke sa belim vinom i šafranomLisičarke sa belim vinom i šafranom
14. jun
Brzo, lako i ukusno meze sa neverovatnim lisičarkama!...
Lisičarke sa pasuljem i povrćem u rerniLisičarke sa pasuljem i povrćem u rerni
06. avgust
Promešajte i kuvajte dok se jelo ne zgusne. Gotovo jelo pospite svežim peršunom. Jedinstvenog ukusa....
Lisičara sa maslacem, belim lukom i peršunomLisičara sa maslacem, belim lukom i peršunom
10. okt.
1
Pečurke operite i osušite. Ako su krupnije, možete da ih naseckate na 2-3 komada. Pržite pečurke 10-15 minuta, dok ispari voda iz njih. Dodajte sitno naseckani peršun, so i biber, kao i sitno seckani beli luk. Upržite...
LisičarkaLisičarka
18. maj
Lisičarka spada u jedne od najizdržljivijih pečurki, pa u frižideru može stajati i do 10 dana. Lisičarka u kulinarstvu Lisičarka je veoma ukusna jestiva gljiva....
Pečurke lisičarke sa paprikama, belim lukom i žalfijomPečurke lisičarke sa paprikama, belim lukom i žalfijom
07. okt.
Ako vam se sviđa recept, probajte naše druge recepte za lisičarku, naš rižoto sa pečurkama ili ove ukusne pečurke na maslacu....
SušiSuši
25. jun
Suši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi sa začinjenim suši pirinčem...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se suši grožđeKako se suši grožđe
27. mart
Od lepe sorte grožđa se dobija lepo suvo grožđe. Prilikom sušenja grožđa se gubi veliki deo vode, ali se čuva šećer u njemu. Sorte grožđa imaju sa visokim sadržajem šećera sadrže malo vlage. Najpogodnije sorte sa sušenje...
Kako se suši čubar?Kako se suši čubar?
24. feb.
Za mnoge domaćice, kuvanje je nezamislivo ako nemaju pri ruci sušeni čubar. Čubar je prisutan kao glavni začin u brojnim balkanskim jelima kao što su sarme, ćuftice u rerni ili zapečena jela, supe, testenine itd....
Kako se suši sremuš?Kako se suši sremuš?
21. mart
Sremuš, takođe poznat kao divlji beli luk, je jedna od prvih biljaka koja se pojavljuje kada je došlo proleće. Sremuš, kao što je gore pomenuto, prva je biljka koja niče u proleće. Važno je napomenuti da raste u...
Kako se suši pasulj?Kako se suši pasulj?
04. mart
Suvi pasulj se lako uzgaja i može se čuvati nakon berbe za zdravu i ukusnu hranu tokom cele zime u obliku našeg omiljenog čorbastog pasulja, gustog pečenog pasulja u rerni itd. Postoje mnoge prednosti proizvodnje sopstvenih...
Kako se suši boranija?Kako se suši boranija?
15. maj
Boranija ima mnogo različitih vrsta i sve su bliski srodnici. Sve varijacije boranije imaju skoro isti ukus i sadržaj hranjljivih materija. Boranija je veoma korisna. U 100 g ove namirnice ima 24 kalorija. U njoj ima i...
Kako se suši drenjina?Kako se suši drenjina?
12. maj
Kada se medved probudi iz zimskog sna, veoma je gladan. Pogledao je oko sebe i video je samo gole grane drveća. Ipak, zapazio je jedno drvo, koje liči na hrast i na njemu cvetove prekrasne žute boje. Čim ga je spazio, medved...
Kako se suši aronija?Kako se suši aronija?
13. april
Aronija je višegodišnje žbunasto drvo, čija visina može da ide do 3 metra. U svetu postoji preko 15 različitih vrsta aronije, a danas ima i mnogo selektovanih hibrida. Aronija je bogata vitaminima, uključujući i retki...