Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Lisičarke sa pirinčemLisičarkama je potrebno dosta vremena da omekšaju.
Tada dodajte unapred opran pirinač, kada provri - ostale začine: so, biber i čubar. Čim se pirinač skuva sklonite sa ringle....
22. jul
Lisičara sa šalotomOstavljaju se još 10 minuta na toplom šporetu.
Ukrasite seckanim peršunom i poslužite samostalno ili kao prilog mesu.
Gljive lisičarke sa šalotom su veoma ukusne....
23. jul
Dinstane lisičarke sa sremušemLisičarke očisiti i iseckati. U šerpu staviti maslac, nasuti iseckani luk na kriščice, pa dok se dinsta, dodati lisičarke. DInstati desetak minuta....
07. maj
Dinstane lisičarke sa belim lukomDinstane pečurke lisičarke sa belim lukom u maslacu servirajte tople....
28. januar
Lisičarke sa pasuljem i povrćem u rerniPromešajte i kuvajte dok se jelo ne zgusne.
Gotovo jelo pospite svežim peršunom.
Jedinstvenog ukusa....
06. avgust
Lisičara sa maslacem, belim lukom i peršunomPečurke operite i osušite. Ako su krupnije, možete da ih naseckate na 2-3 komada.
Pržite pečurke 10-15 minuta, dok ispari voda iz njih.
Dodajte sitno naseckani peršun, so i biber, kao i sitno seckani beli luk.
Upržite...
10. okt.
1
LisičarkaLisičarka spada u jedne od najizdržljivijih pečurki, pa u frižideru može stajati i do 10 dana.
Lisičarka u kulinarstvu
Lisičarka je veoma ukusna jestiva gljiva....
18. maj
Pečurke lisičarke sa paprikama, belim lukom i žalfijomAko vam se sviđa recept, probajte naše druge recepte za lisičarku, naš rižoto sa pečurkama ili ove ukusne pečurke na maslacu....
07. okt.
SušiSuši je najoznatije jelo van granica Japana, kao i jedno od najpopularnijih jela među samim Japancima, koji ga pripremaju za posebne prilike i razne nacionalne praznike. Suši se tradicionalno pravi sa začinjenim suši pirinčem...
25. jun
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se suši grožđeOd lepe sorte grožđa se dobija lepo suvo grožđe. Prilikom sušenja grožđa se gubi veliki deo vode, ali se čuva šećer u njemu. Sorte grožđa imaju sa visokim sadržajem šećera sadrže malo vlage.
Najpogodnije sorte sa sušenje...
27. mart
Kako se suši čubar?Za mnoge domaćice, kuvanje je nezamislivo ako nemaju pri ruci sušeni čubar. Čubar je prisutan kao glavni začin u brojnim balkanskim jelima kao što su sarme, ćuftice u rerni ili zapečena jela, supe, testenine itd....
24. feb.
Kako se suši sremuš?Sremuš, takođe poznat kao divlji beli luk, je jedna od prvih biljaka koja se pojavljuje kada je došlo proleće.
Sremuš, kao što je gore pomenuto, prva je biljka koja niče u proleće. Važno je napomenuti da raste u...
21. mart
Kako se suši pasulj?Suvi pasulj se lako uzgaja i može se čuvati nakon berbe za zdravu i ukusnu hranu tokom cele zime u obliku našeg omiljenog čorbastog pasulja, gustog pečenog pasulja u rerni itd.
Postoje mnoge prednosti proizvodnje sopstvenih...
04. mart
Kako se suši boranija?Boranija ima mnogo različitih vrsta i sve su bliski srodnici. Sve varijacije boranije imaju skoro isti ukus i sadržaj hranjljivih materija.
Boranija je veoma korisna. U 100 g ove namirnice ima 24 kalorija. U njoj ima i...
15. maj
Kako se suši drenjina?Kada se medved probudi iz zimskog sna, veoma je gladan. Pogledao je oko sebe i video je samo gole grane drveća. Ipak, zapazio je jedno drvo, koje liči na hrast i na njemu cvetove prekrasne žute boje. Čim ga je spazio, medved...
12. maj
Kako se suši aronija?Aronija je višegodišnje žbunasto drvo, čija visina može da ide do 3 metra. U svetu postoji preko 15 različitih vrsta aronije, a danas ima i mnogo selektovanih hibrida.
Aronija je bogata vitaminima, uključujući i retki...
13. april