Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto omekšava kiseli kupus?Zašto omekšava kiseli kupus?
20. januar
Zašto omekšava kiseli kupus Prvi razlog je njegov period stavljanja. Važno je da se proces odvija na niskoj temperaturi. Kupus je najbolje stavljati u burad tokom novembra meseca....
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?
18. avgust
Jesen je vreme za domaće spremanje, usoljavanje i konzervisanje turšija i zimnice....
Zašto se med stavlja u turšiju?Zašto se med stavlja u turšiju?
09. nov.
Pogledajte takođe: - Zašto se seme slačice stavlja u turšiju; - Kako da presečete turšiju aspirinom....
Zašto se aspirin stavlja u turšiju?Zašto se aspirin stavlja u turšiju?
12. sep.
Dodan u odgovarajućoj dozi, aspirin u turšiji sprečava povrće da omekša i postane kašasto. Deluje kao prirodni antioksidans bez štete po telo....
Zdrava turšijaZdrava turšija
04. okt.
Pogledajte i kada i koliko konzervansa se stavlja u turšiju i zašto turšija pobeli....
Brza turšijaBrza turšija
07. feb.
Iseckamo povrće i dodamo mu so, ulje i šećer. Dodamo začine. Ostavimo smesu da prenoći i zatim je stavimo u tegle. Zatvorimo i kuvamo 15 minuta....
Turšija - parenaTuršija - parena
16. jul
Operemo i očistmo paradajz-paprike, zeleni paradajz, karfiol, šargarepu, kupus i celer. Pomešamo vodu sa sirćerom, solju, šećerom, biberom, pimentom, lovorovim listom i stavimo u veliku posudu da provri. U vrelu vodu stavljamo...
Parena turšijaParena turšija
15. jul
Paprike operite i odsecite drške. Stavite marinadu od vode i sirčeta u odnostu 1:3 da provri. Stavite začine, so i ulje. Paprike stavite u vrelu marinadu, ostavite ih tamo 1-2 minuta dok ne promene boju u narandžastu...
Mešana turšijaMešana turšija
22. avgust
Nakon mesec dana mešana turšija je gotova za konzumiranje....
Babina turšijaBabina turšija
21. avgust
1
Po želji možete da pripremite turšiju s krastavcima ili nekim drugim vašim omiljenim povrćem....
Grčka turšijaGrčka turšija
17. avgust
Grčka turšija se ne kuva i može odmah da se konzumira....
Poređana turšijaPoređana turšija
25. sep.
Paradajz-paprike se operu i iseku na zalogaje. Šargarepa se oljušti i seče na krugove, krastavci se takođe seku na krugove. Iseku se listovi mirođije, a cvet se može staviti u svaku teglu. Poređamo po dnu isečene paradajz-paprike...
Dunavska turšijaDunavska turšija
19. sep.
Sada je pravi trenutak da ova turšija napravi. Povrće operite i isecite po želji - na trake, na kockice, na kolutove i stavite ga u veliku posudu....
Divlja turšijaDivlja turšija
19. sep.
Povrće operite, šargarepe ogulite i isecite na kolutiće. Paprike očistite od semenki i isecite na kolutiće. Karfiol podelite na ružice, celer i svež peršun sitno iseckajte. Povrće sve zajedno promešajte rukama, da se...
Sečena turšijaSečena turšija
17. sep.
Kambi paprike, šargarepe, kupus i celer se operu i iseku na srednje velike paršiće. Salamura se pripremi tako što se u šerpi pomešaju šećer, so, sirće i voda. Meša se kašikom dok se ne rastvore suvi sastojci. U salamuru...
Sunčana turšijaSunčana turšija
30. nov.
Ostavljamo turšiju na sunčanom mestu od 7 do 10 dana, a za to vreme okrećemo tegle dva, tri puta....
Čorbadžijska turšijaČorbadžijska turšija
06. nov.
Čorbadžijsku turšiju čuvajte na hladnom mestu....
Zašto se seme slačice stavlja u turšiju?Zašto se seme slačice stavlja u turšiju?
16. nov.
Njegovo prisustvo u turšijama takođe čini povrće svežim i hrskavim, ne postaje gnjecavo i ne omekšava, zadržava dobar izgled....
Turšija od rujnicaTuršija od rujnica
02. nov.
Pošto je ova turšija od pečuraka veoma ukusna, za nas nestandardna, a količina koja se ovde dobija je relativno mala, nema opasnosti da se dugo zadrži....
Seoska carska turšijaSeoska carska turšija
25. sep.
Saznajte zašto se stavlja aspirin u turšiju, kako se ređa carska turšija ili probajte naše druge recepte za karfiol u turšiji....
Klasična carska turšijaKlasična carska turšija
14. sep.
U sezoni turšija obavezno probajte naše recepte za parenu turšiju, grčku turšiju ili tušiju u buretu....
Kuvana carska turšijaKuvana carska turšija
12. avgust
Očistite i operite povrće, karfiol odvojite u cvetiće, šargarepu naseckajte na kolutove, paprike nasecite na četvrtine, a celer na trakice. Stavite u tegle povrće u odnosu koji vi želite. Dodajte so, sirće, šećer, beli...
Prirodna seoska turšijaPrirodna seoska turšija
17. avgust
Nije potrebno da se turšija kuva....
Brza carska turšijaBrza carska turšija
27. feb.
1
Svi sastojci se seku po vašoj želji. Stavljaju se u tegle. U svaku teglu se stavlja 1 kašika šećera, 1 kašika soli, i 4 kašike sirćeta, Dodaju se jos dva aspirina. Posebno kuvamo vodu. Dopunjujemo tegle kipućom vodom...
Turšija bez kuvanjaTuršija bez kuvanja
21. feb.
1
Sipajte u tegle sa turšijom vruću vodu, odmah zatvorite i okrenite naopako. Možete ih pokriti ćebetom da se hlade sporije....