Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto omekšava kiseli kupus?Zašto omekšava kiseli kupus
Prvi razlog je njegov period stavljanja. Važno je da se proces odvija na niskoj temperaturi. Kupus je najbolje stavljati u burad tokom novembra meseca....
20. januar
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Jesen je vreme za domaće spremanje, usoljavanje i konzervisanje turšija i zimnice....
18. avgust
Zašto se med stavlja u turšiju?Pogledajte takođe:
- Zašto se seme slačice stavlja u turšiju;
- Kako da presečete turšiju aspirinom....
09. nov.
Zašto se aspirin stavlja u turšiju?Dodan u odgovarajućoj dozi, aspirin u turšiji sprečava povrće da omekša i postane kašasto.
Deluje kao prirodni antioksidans bez štete po telo....
12. sep.
Zdrava turšijaPogledajte i kada i koliko konzervansa se stavlja u turšiju i zašto turšija pobeli....
04. okt.
Brza turšijaIseckamo povrće i dodamo mu so, ulje i šećer. Dodamo začine.
Ostavimo smesu da prenoći i zatim je stavimo u tegle.
Zatvorimo i kuvamo 15 minuta....
07. feb.
Turšija - parenaOperemo i očistmo paradajz-paprike, zeleni paradajz, karfiol, šargarepu, kupus i celer. Pomešamo vodu sa sirćerom, solju, šećerom, biberom, pimentom, lovorovim listom i stavimo u veliku posudu da provri.
U vrelu vodu stavljamo...
16. jul
Parena turšijaPaprike operite i odsecite drške.
Stavite marinadu od vode i sirčeta u odnostu 1:3 da provri. Stavite začine, so i ulje.
Paprike stavite u vrelu marinadu, ostavite ih tamo 1-2 minuta dok ne promene boju u narandžastu...
15. jul
Babina turšijaPo želji možete da pripremite turšiju s krastavcima ili nekim drugim vašim omiljenim povrćem....
21. avgust
1
Poređana turšijaParadajz-paprike se operu i iseku na zalogaje.
Šargarepa se oljušti i seče na krugove, krastavci se takođe seku na krugove. Iseku se listovi mirođije, a cvet se može staviti u svaku teglu.
Poređamo po dnu isečene paradajz-paprike...
25. sep.
Dunavska turšijaSada je pravi trenutak da ova turšija napravi. Povrće operite i isecite po želji - na trake, na kockice, na kolutove i stavite ga u veliku posudu....
19. sep.
Divlja turšijaPovrće operite, šargarepe ogulite i isecite na kolutiće.
Paprike očistite od semenki i isecite na kolutiće. Karfiol podelite na ružice, celer i svež peršun sitno iseckajte. Povrće sve zajedno promešajte rukama, da se...
19. sep.
Sečena turšijaKambi paprike, šargarepe, kupus i celer se operu i iseku na srednje velike paršiće.
Salamura se pripremi tako što se u šerpi pomešaju šećer, so, sirće i voda. Meša se kašikom dok se ne rastvore suvi sastojci.
U salamuru...
17. sep.
Sunčana turšijaOstavljamo turšiju na sunčanom mestu od 7 do 10 dana, a za to vreme okrećemo tegle dva, tri puta....
30. nov.
Zašto se seme slačice stavlja u turšiju?Njegovo prisustvo u turšijama takođe čini povrće svežim i hrskavim, ne postaje gnjecavo i ne omekšava, zadržava dobar izgled....
16. nov.
Turšija od rujnicaPošto je ova turšija od pečuraka veoma ukusna, za nas nestandardna, a količina koja se ovde dobija je relativno mala, nema opasnosti da se dugo zadrži....
02. nov.
Seoska carska turšijaSaznajte zašto se stavlja aspirin u turšiju, kako se ređa carska turšija ili probajte naše druge recepte za karfiol u turšiji....
25. sep.
Klasična carska turšijaU sezoni turšija obavezno probajte naše recepte za parenu turšiju, grčku turšiju ili tušiju u buretu....
14. sep.
Kuvana carska turšijaOčistite i operite povrće, karfiol odvojite u cvetiće, šargarepu naseckajte na kolutove, paprike nasecite na četvrtine, a celer na trakice.
Stavite u tegle povrće u odnosu koji vi želite. Dodajte so, sirće, šećer, beli...
12. avgust
Brza carska turšijaSvi sastojci se seku po vašoj želji. Stavljaju se u tegle.
U svaku teglu se stavlja 1 kašika šećera, 1 kašika soli, i 4 kašike sirćeta, Dodaju se jos dva aspirina.
Posebno kuvamo vodu.
Dopunjujemo tegle kipućom vodom...
27. feb.
1
Turšija bez kuvanjaSipajte u tegle sa turšijom vruću vodu, odmah zatvorite i okrenite naopako.
Možete ih pokriti ćebetom da se hlade sporije....
21. feb.
1