Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći krompir VedžisDomaći krompir Vedžis
06. okt.
Krompir operite i isecite. Stavite vodu sa malo soli da provri. Kad provri, stavite krompir na oko 5 minuta i ocedite....
Krompir Vedžis u air fryer-uKrompir Vedžis u air fryer-u
26. nov.
Krompir vedžis u air fryer-u je veoma ukusan. Ostaćete oduševljeni aromom i njegovom hrskavom koricom....
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je način sečenja krompira. On se seče na pola, posle na parčiće, koji liče na čamac....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Da biste zaštitili krompir od viška vlage, pokrijte ga vrećama napunjenim piljevinom. Takođe možete poređati nekoliko glavica cvekle na krompir. Ne samo višak vlage, već i nedostatak vlage loše utiče na krompir....
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Kod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati. 3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Kad smo već na temi blanširanje krompira, pogledajte kako da napravite savršen sotirani krompir....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
To će učiniti prženi krompir hrskavijim. Isecite krompir i oprerite ga, a onda ga potopiti pola sata u vodi. Izvadite i osušite. Ako ostane vode po krompiru, tokom prženja će prskati ulje....
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Kada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa. Zaista, sve do sada...
Kako napraviti dijetalne palačinke?Kako napraviti dijetalne palačinke?
13. okt.
U zavisnosti od naših želja, možemo napraviti slatke ili slane palačinke....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
1
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
Kako da brzo oljuštimo krompir?Kako da brzo oljuštimo krompir?
07. maj
Ova metoda je efikasna i kada niste napravili prorez na krompir, razlika je što će posle pasti nekoliko komadića ljuske, a ne dve. Vi odlučujete. Možete to uraditi i sa mladim i sa starim krompirom....
Kako brzo da oljuštimo krompir?Kako brzo da oljuštimo krompir?
30. april
Na svakom krompiru napravite T razrez nožem po sredini, stvarajući prsten oko krompira - čak i da ga iskrivite, ne brinite, važno je da se početak i kraj podudaraju. Kada to uradite, možete ih staviti na ringlu....
Klasični američki Vedžis krompirićiKlasični američki Vedžis krompirići
06. jul
Lepo promešajte i sipajte preko isečenog krompira zajedno sa maslinovim uljem. Začinjeni krompir mešajte tako da se začini zalepe po njemu. Nakon toga stavite jedan sloj u pleh, pokrijte papriom za pečenje....
Kako napraviti dobar kiseli kupusKako napraviti dobar kiseli kupus
28. okt.
Ostali sastojci koje morate da nabavite da biste napravili svoj vrhunski kiseli kupus su morska so, grančice piskavice ili čubra, ren i glavicu cvekle koju možete dodati za boju....
Kako napraviti domaće orahovo uljeKako napraviti domaće orahovo ulje
27. jul
Primena orahovog ulja u receptima Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
Kako napraviti tortu od kartona?Kako napraviti tortu od kartona?
03. januar
1
Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao; - Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Nakon toga operite krompir, procedite i sipajte u čistu i suvu krpu da se potpuno osuše. Opasno je da pržite mokar krompir Sledeći zadatak je da napravite krompri da bude hrsakav spolja i mekan unutra....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Krompir u slaniniKrompir u slanini
16. feb.
1
Između polovina krompira stavite po parče kačkavalja. Svaki krompir umotajte u slaninu - jedan ili dva režnja, zavisno od veličine. Umotane krompire poređajte u uljem premazanu posudu za pečenje....
Krompir u maslacuKrompir u maslacu
20. feb.
Prijatno vam bilo uz ove neverovatno ukusne krompire....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem. Međutim...
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža. Razvaljajte testo u debeo sloj....