Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći krompir VedžisKrompir operite i isecite. Stavite vodu sa malo soli da provri.
Kad provri, stavite krompir na oko 5 minuta i ocedite....
06. okt.
Krompir Vedžis u air fryer-uKrompir vedžis u air fryer-u je veoma ukusan. Ostaćete oduševljeni aromom i njegovom hrskavom koricom....
26. nov.
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisU stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je način sečenja krompira. On se seče na pola, posle na parčiće, koji liče na čamac....
07. mart
Kako da čuvamo krompir?Da biste zaštitili krompir od viška vlage, pokrijte ga vrećama napunjenim piljevinom. Takođe možete poređati nekoliko glavica cvekle na krompir.
Ne samo višak vlage, već i nedostatak vlage loše utiče na krompir....
16. dec.
Kako da blanširate krompirKod sečenja krompira, postarajte se da ih isečete na jednake male komade, kako bi bili sigurni da će se krompir ravnomerno kuvati.
3. Krompir stavite u kipuću vodu. Nemojte da šerpu prepunite krompirom....
19. sep.
Kako se blanšira krompirKad smo već na temi blanširanje krompira, pogledajte kako da napravite savršen sotirani krompir....
11. maj
Kako se prži krompirTo će učiniti prženi krompir hrskavijim. Isecite krompir i oprerite ga, a onda ga potopiti pola sata u vodi.
Izvadite i osušite. Ako ostane vode po krompiru, tokom prženja će prskati ulje....
28. april
Kako napraviti domaće prezle?Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
08. dec.
Kako napraviti sofrito sosKada je reč o španskoj kuhinji, svi bi je odmah povezali sa ogromnim izborom tapasa, sa hladnom gaspačo supom, sa paeljom, kao i sa brojnim receptima za spremanje ribe i morskih delikatesa.
Zaista, sve do sada...
14. okt.
Kako napraviti dijetalne palačinke?U zavisnosti od naših želja, možemo napraviti slatke ili slane palačinke....
13. okt.
Kako napraviti domaći majonezAli da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
29. april
1
Kako da brzo oljuštimo krompir?Ova metoda je efikasna i kada niste napravili prorez na krompir, razlika je što će posle pasti nekoliko komadića ljuske, a ne dve. Vi odlučujete. Možete to uraditi i sa mladim i sa starim krompirom....
07. maj
Kako brzo da oljuštimo krompir?Na svakom krompiru napravite T razrez nožem po sredini, stvarajući prsten oko krompira - čak i da ga iskrivite, ne brinite, važno je da se početak i kraj podudaraju.
Kada to uradite, možete ih staviti na ringlu....
30. april
Klasični američki Vedžis krompirićiLepo promešajte i sipajte preko isečenog krompira zajedno sa maslinovim uljem.
Začinjeni krompir mešajte tako da se začini zalepe po njemu.
Nakon toga stavite jedan sloj u pleh, pokrijte papriom za pečenje....
06. jul
Kako napraviti dobar kiseli kupusOstali sastojci koje morate da nabavite da biste napravili svoj vrhunski kiseli kupus su morska so, grančice piskavice ili čubra, ren i glavicu cvekle koju možete dodati za boju....
28. okt.
Kako napraviti domaće orahovo uljePrimena orahovog ulja u receptima
Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
27. jul
Kako napraviti tortu od kartona?Trebalo bi da ima dovoljno komada da kolač bude okrugao;
- Nakon što napravite sve komade, potrebno je da napravite i njenu osnovu....
03. januar
1
Kako se pravi domaći hrskavi krompirNakon toga operite krompir, procedite i sipajte u čistu i suvu krpu da se potpuno osuše. Opasno je da pržite mokar krompir
Sledeći zadatak je da napravite krompri da bude hrsakav spolja i mekan unutra....
11. nov.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Krompir u slaniniIzmeđu polovina krompira stavite po parče kačkavalja. Svaki krompir umotajte u slaninu - jedan ili dva režnja, zavisno od veličine.
Umotane krompire poređajte u uljem premazanu posudu za pečenje....
16. feb.
1
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagMožete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
01. mart
Kako da napravite veganski majonez?Među sosevima za aromatiziranje osnovnih namirnica, majonez zauzima centralno mesto. Pogodan je dodatak grickalicama i sendvičima. Pravi savršen tandem sa različitim vrstama mesa, sa salatama, pecivom i povrćem.
Međutim...
08. okt.
Kako da napravite lisnato testo?Ako želite da napravite testo po klasičnom receptu, kao što su to radili u prošlosti, umesite testo od brašna, vode i malo soli na vrhu noža.
Razvaljajte testo u debeo sloj....
23. sep.