Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko vremena se kuva sočivo?Koliko vremena se kuva sočivo?
03. april
Vreme kuvanja sočiva zavisi od različitih vrsta sočiva: - Crveno sočivo se kuva 10-15 minuta; - Braon sočivo se priprema oko 25-30 minuta; - Zeleno sočivo se kuva oko 40 minuta; - Narandžasto sočivo se kuva...
Sočivo u multikukeruSočivo u multikukeru
15. dec.
Stavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat. Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
U početku se ovo sočivo gajilo na vulkanima u Francuskoj. Ali sada, koliko god to čudno zvučalo, gaji se u Italiji i Severnoj Americi....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru
11. nov.
Čim sočivo provri, dodajte paradajz pastu, začine, beli luk i papriku. Čim se program isključi (moj je 30 minuta), posno sočivo bi trebalo da bude spremno za jelo....
Sočivo u ekspres loncuSočivo u ekspres loncu
06. okt.
Natopimo sočivo uveče u vodu. Sledećeg dana u ekspres lonac stavljamo iseckan luk, beli luk, mirođiju i peršun. Dodajemo sočivo, usitnjene šargarepe, paradajz pire, maslinovo ulje i začine....
Sočivo u krok potuSočivo u krok potu
02. april
Sočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije. Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
Kako se destiluje vodaKako se destiluje voda
07. mart
Nastavite proces destilacije dok se ne prikupi dovoljno destilovane vode u staklenoj činiji, odnosno koliko je dovoljno za vaše potrebe. 6....
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Za razliku od našeg tipičnog sočiva, crveno sočivo se kuva brže od nje (ako običnom sočivu treba oko 20 minuta da bude gotovo, crveno sočivo se kuva samo oko 7 minuta) i verovatnoća da ga "prekuvate" je ogromna....
Sočivo sa vrganjemSočivo sa vrganjem
23. maj
Uživajte u sočivu sa vrganjima!...
Sočivo sa slaninomSočivo sa slaninom
18. maj
Razmutiti brašno u malo vode i uliti u sočivo uz stalno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Ostaviti sočivo još nekoliko minuta da se kuva kako bi se jelo zgusnulo....
Sočivo sa pivomSočivo sa pivom
03. jul
Operite sočivo i stavite da se kuva, isecite luk i šargarepu i dodajte ih. Kuvajte na umerenoj vatri, nakon oko 20 minuta dodajte čenove belog luka i paradajz pire. Vri sa pireom, nakon toga dodajte pivo i začine....
Sočivo sa povrćemSočivo sa povrćem
12. jun
Zagrejte maslinovo ulje i dodajte luk, beli luk i šargarepu da se prže do zlatno smeđe boje, zatim dodajte pečurke i sirće i pržite još 2-3 minuta. Povrću dodati sočivo, promešati i još malo pržiti....
Sočivo sa spanaćemSočivo sa spanaćem
03. januar
2
Beli luk i luk se usitne. Spanać se opere i iseče. U zagrejanom ulju se zaprže luk i beli luk. Dodaje se sočivo i sipa se voda. Ostavlja se da provri i nakon toga se smanjuje ringla....
Sočivo sa kobasicomSočivo sa kobasicom
19. jul
Sočivo operite i stavite u šerpu sa malo ulja i soli, da se kuva. Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i dodajte sočivu....
Sočivo sa zaprškomSočivo sa zaprškom
29. nov.
Gotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta. Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen? Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Svako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)
03. januar
Sočivo se prebacuje u posudu za pečenje i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se dobro zapeče sočivo u rerni. Sočivo u rerni se servira sa sitno isečenim peršunom....