Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Na ovaj način produžava rok trajanja domaće turšije, ako treba i godinama....
Zašto se aspirin stavlja u turšiju?Zašto se aspirin stavlja u turšiju?
12. sep.
Aspirin produžava rok trajanja domaćih turšija, ako je potrebno i godinama....
Zašto se seme slačice stavlja u turšiju?Zašto se seme slačice stavlja u turšiju?
16. nov.
Zašto se seme slačice stavlja u turšiju Mnogi ljudi dodaju seme slačice u turšije uglavnom zbog ukusa – ono daje laganu začinjenost povrću....
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?
18. avgust
Jesen je vreme za domaće spremanje, usoljavanje i konzervisanje turšija i zimnice....
Ukusna turšija u buretuUkusna turšija u buretu
23. sep.
Pretače se 2-3 puta, nakon čega se čuva na suvom i hladnom mestu. Pogledajte i zašto turšija pobeli, kada se zaustavlja kiseljenje turšije i koliko soli se stavlja u turšiju....
Parena turšija u teglamaParena turšija u teglama
18. sep.
Prelijte poređanu turšiju ohlađenom salamurom, zatvorite i sterilišite tegle 15 minuta nakon što voda proključa. Probajte i ovu parenu turšiju od crvene paprike i saznajte kako da napravite salamuru za turšiju....
Slana turšija u buretuSlana turšija u buretu
11. avgust
Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom. Prvih nekoliko dana pretočite je jedanput na dan, a nakon 1 nedelje možete je pretakati u nekoliko dana jednom....
Seoska turšija u buretuSeoska turšija u buretu
16. avgust
1
Sledeći je paradajz i na kraju se stavljaju kornišoni. Dok se povrće ređa stavlja se i krupno isečen celer. Kroz slojeve se stavlja i po jedna glaica belog luka isečena na pola....
Brza turšija u buretuBrza turšija u buretu
04. sep.
Povrće se sipa. Nemojte ga kuvati ili sterilisati. Brza turšija u buretu može se konzumirati već sledećeg dana. Na hladnom mestu traje više od mesec dana....
Mešana Turšija u TeglamaMešana Turšija u Teglama
26. dec.
Stavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo bez kuvanja....
Hladna turšija u burencetuHladna turšija u burencetu
19. nov.
Dobićete fantastičnu hladnu turšiju u burencetu....
Jesenja turšija u šerpiJesenja turšija u šerpi
30. okt.
Ostavljamo da se ohladi. Čuvamo na prohladnom mestu, ne u frižideru. Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana. Svakog dana turšija je sve ukusnija....
Šarena turšija u teglamaŠarena turšija u teglama
23. jul
Okreću se sa poklopčićima na dole. Kada se ohlade, stavljaju se za zimu u podrum ili ostavu na tamno i hladno. Šarena turšija u teglama je gotova....
Turšija u plastičnim bocamaTuršija u plastičnim bocama
25. nov.
Da bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom....
Obična mešana turšija u buretuObična mešana turšija u buretu
13. avgust
Ređajte povrće u bure, tako što stavljate po malo od svih vrsta. Odozgo pospite semenom slačice i prekrijte listovima celera. Pripremite salamuru, ona je najvažniji detalj u pripremanju turšije....
Koliko se aspirina stavlja u turšiju?Koliko se aspirina stavlja u turšiju?
16. nov.
Primer za to su klasični recepti za brzu turšiju sa aspirinom i krastavce sa aspirinom sa hladnom vodom. Pogledajte takođe zašto se aspirin stavlja u turšiju i da li je aspirin štetan u turšiji....
Koliko soli se stavlja u turšiju?Koliko soli se stavlja u turšiju?
19. avgust
Kada poželite da sami pripremite ukusnu i zdravu turšiju, pored pravilnog odabira povrća, druga najvažnija stvar je pravilno balansiranje količine soli koju stavljate u turšiju....
Zašto turšija omekša?Zašto turšija omekša?
07. mart
Ako jeste, ali ne znate zašto je to tako, u narednim redovima ćemo navesti razloge zbog kojih turšija omekšava. Zašto omekšava turšija 1....
Turšija u teglama od 3 litraTuršija u teglama od 3 litra
19. sep.
U sredinu stavljam preostala 4 aspirina i ponovo dodam malo začina i dopunite sa kupusom, komadićima jabuke i, po potrebi, sa ostalim povrćem. Završite ređanje sa strukom peršuna i sipajte vodu u teglu....
Borov med (Med od borovih iglica)Borov med (Med od borovih iglica)
01. jun
Čim se kapljica ne razliva ili se kašikom stvori put, borov med je gotov. Stavljamo kašiku limunske kiseline i nakon 5-7 mintua skidamo sa vatre. Dobro je da držimo tegle na toplom na vatri....
Turšija s karfiolom i šargarepomTuršija s karfiolom i šargarepom
20. sep.
Sipa se sirće do donje crte dodaje se so i šećer i dopunjava se do gornje ivice vodom. Zatvara se poklopcem i ostavlja da se ukiseli. Brza turšija i lagana za pripremu....
Zbog čega se stavlja šećer u turšiju?Zbog čega se stavlja šećer u turšiju?
30. sep.
Pogledajte i koliko soli se stavlja u turšiju i zašto i koliko se aspirina stavlja u turšiju....
Brza turšija u teglama od 3 litraBrza turšija u teglama od 3 litra
18. sep.
Ugrejte sve na vatri i mešajte dok se ne istope so i šećer, skinite sa vatre i lagano prohladite. Na dno tegli od 3 litra stavite po 2 oprana lista od smokve i grančicu ili cvet mirođije....
Jednostavna turšija u teglama od tri litraJednostavna turšija u teglama od tri litra
28. sep.
1
Nakon 4-5 kutlača se doliva do vrha i zatvara se poklopcima. Čuvamo na hladnom, pri čemu 4-5 dana se mešaju drvenom varjačom....
Seoska turšija u teglama iz grada KarlovaSeoska turšija u teglama iz grada Karlova
10. januar
Nakon toga stavite turšiju u tegle, pritisnite da bude dobro zbijena. Odozgo prelijte marinadom i sterilizujte 15 minuta....