Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiJedan od najpopularnijih načina jeste priprema kiselih krastavčića za zimu, a oni se uvek traže i veoma su popularni.
Priprema kiselih krastavčića nimalo nije teška, a najvažnije je da se pridržavate recepta....
26. dec.
Sterilisani krastavčići u teglamaSipajte vodu u teglu, tako da se prekriju krastavčići. Zatvorite poklopcem i sterilišite.
Čim voda provri merite vreme - treba da vri 10 minuta. Nakon toga izvadite teglu iz vode i okrenite poklopcem na dole....
13. jul
Kiseli krastavčići u teglamaNa dno tegle se stavlja biber, slačica i malo parčence rena.
Nakon toga krastavčići se gusto poređaju i začinjavaju se solju, šećerom i sirćetom....
05. avgust
Koliko dugo se kuvaju kiseli krastavčići?Pogledajte i naše savete za pripremu kiselih krastavčića i saznajte koliko soli treba staviti u kisele krastavčiće....
11. okt.
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaKiseli krastavčići su omiljeni i deci i odraslima, posebno kad su napravljeni u domaćim uslovima....
30. mart
Marinirani kiseli krastavčići u tegliZa marinadu u posudu sipajte sirće, 2 supene kašike šećera, 2 supene kašike meda i 300 ml vode. Ostavite smesu da provri-
Isecite šargarepu i celer.
Očistite kornišone od drške i počnite da ređate povrće u odgovarajuće...
03. april
Sterilisani kiseli krastavčići u velikim teglamaNa dno svake tegle se stavljaju začini.
Krastavčići se operu i krajevi im se isku. Poređaju se gusto u tegle. Zgusne se sa šargarepom isečenom na dugačko....
23. okt.
Nekoliko ideja za konzervisanje kiselih krastavčićaImajte u vidu da ljuta paprike kisele krastavce može učiniti veoma pikantnim. Kada napunite vlašu, vodu dolivate do ruba i stavljate so - količina je na 1 liter vode - 1 supena kašika soli....
10. feb.
Slana torta od krompira, kiselih krastavčića i maslinaSkuvajte krompir, oljuštite ga i ispasirajte ga sa maslacem. Posolite po ukusu.
Napravite oblik torte od krompira i ukrasite maslinama i mariniranim krastavčićima!...
16. jun
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Evo jednog od najlakših recepata za carsku turšiju:
Potrebne namirnice:
4 kg paprika; 2 kg karfiola; 2 kg šargarepe; 9 šolja vode; 5 šolja sirćeta; 4 šolje šećera; 1 šolja soli; 1 glavica celera; šaka...
08. januar
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Zašto se u ljutenicu stavlja sirće?Pogledajte i koliko šećera staviti u ljutenicu, koliko soli staviti u ljutenicu i koji začini su pogodni za ljutenicu....
25. sep.
Kako se pretače kiseli kupus?Na taj način on štiti kiseli kupus od vremenskih uticaja. Prilikom vađenja kupusa, bio-poklopac se pažljivo podiže i zatim vraća u prvobitni položaj. Na vrhu, bureta ili kanistera se stavlja normaln poklopac....
10. dec.
1
Kako se pravi kiseli kupusProporcija je sledeća: na svakih 10 litara vode stavlja se po 400 grama soli. Salamura bi trebalo da prekrije rešetku, pa čak i da bude 10 centimetara iznad nje....
07. mart
Pijte sok od kiselih krastavčića, ima bezbroj koristi!Kiseli krastavčići su veoma ukusni, a većina nas voli da pije i njihov sok. Međutim, pokazalo se da baš sok od kiselih krastavčića ima neverovatne koristi za zdravlje čoveka....
27. feb.
Kisele lubeniceOvako pripremljena turšija mora da se pretače (tečnost se vadi i ponovo vraća) u sledeće dve nedelje....
09. okt.
Kisele dunjeIzaberu se dunje srednje veličine, tako da mogu cele da uđu u trolitarsku teglu. Operu se i izbuše nožem na nekoliko mesta.
Ređaju se u teglu, nakon toga se sipa so, šećer, sirće i tablete aspirina istucane u prah....
29. dec.
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Koliko dugo se kuva različito povrćeStavljaju se u kipuću vodu i mogu se kuvati sa otvorenim ili pokrivenim poklopcem.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
13. nov.
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom.
Na mnogim...
08. mart
Turske kisele sarmiceUz neprestano mešanje kuvajte dok se pirinač ne izbistri. Malo pre nego što sklonite posudu sa vatre, dodajte šljive isečene na male parčiće....
13. april
Slatko-kisele ćufticeU odvojenoj posudi pomešajte sastojke za sos i promešajte dok se ne dobije ujednačena smesa.
Sipajte smesu u tiganj u kuvajte dok se sos na zgusne. Regulišite ringlu da jelo na zagori....
18. mart
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine.
Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
05. avgust