Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se prave ukusni kiseli krastavčićiOvako se prave ukusni kiseli krastavčići
26. dec.
Jedan od najpopularnijih načina jeste priprema kiselih krastavčića za zimu, a oni se uvek traže i veoma su popularni. Priprema kiselih krastavčića nimalo nije teška, a najvažnije je da se pridržavate recepta....
Sterilisani krastavčići u teglamaSterilisani krastavčići u teglama
13. jul
Sipajte vodu u teglu, tako da se prekriju krastavčići. Zatvorite poklopcem i sterilišite. Čim voda provri merite vreme - treba da vri 10 minuta. Nakon toga izvadite teglu iz vode i okrenite poklopcem na dole....
Kiseli krastavčići u teglamaKiseli krastavčići u teglama
05. avgust
Na dno tegle se stavlja biber, slačica i malo parčence rena. Nakon toga krastavčići se gusto poređaju i začinjavaju se solju, šećerom i sirćetom....
Koliko dugo se kuvaju kiseli krastavčići?Koliko dugo se kuvaju kiseli krastavčići?
11. okt.
Pogledajte i naše savete za pripremu kiselih krastavčića i saznajte koliko soli treba staviti u kisele krastavčiće....
Tajna ukusnih kiselih krastavčićaTajna ukusnih kiselih krastavčića
30. mart
Kiseli krastavčići su omiljeni i deci i odraslima, posebno kad su napravljeni u domaćim uslovima....
Marinirani kiseli krastavčići u tegliMarinirani kiseli krastavčići u tegli
03. april
Za marinadu u posudu sipajte sirće, 2 supene kašike šećera, 2 supene kašike meda i 300 ml vode. Ostavite smesu da provri- Isecite šargarepu i celer. Očistite kornišone od drške i počnite da ređate povrće u odgovarajuće...
Sterilisani kiseli krastavčići u velikim teglamaSterilisani kiseli krastavčići u velikim teglama
23. okt.
Na dno svake tegle se stavljaju začini. Krastavčići se operu i krajevi im se isku. Poređaju se gusto u tegle. Zgusne se sa šargarepom isečenom na dugačko....
Nekoliko ideja za konzervisanje kiselih krastavčićaNekoliko ideja za konzervisanje kiselih krastavčića
10. feb.
Imajte u vidu da ljuta paprike kisele krastavce može učiniti veoma pikantnim. Kada napunite vlašu, vodu dolivate do ruba i stavljate so - količina je na 1 liter vode - 1 supena kašika soli....
Slana torta od krompira, kiselih krastavčića i maslinaSlana torta od krompira, kiselih krastavčića i maslina
16. jun
Skuvajte krompir, oljuštite ga i ispasirajte ga sa maslacem. Posolite po ukusu. Napravite oblik torte od krompira i ukrasite maslinama i mariniranim krastavčićima!...
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Evo jednog od najlakših recepata za carsku turšiju: Potrebne namirnice: 4 kg paprika; 2 kg karfiola; 2 kg šargarepe; 9 šolja vode; 5 šolja sirćeta; 4 šolje šećera; 1 šolja soli; 1 glavica celera; šaka...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Zašto se u ljutenicu stavlja sirće?Zašto se u ljutenicu stavlja sirće?
25. sep.
Pogledajte i koliko šećera staviti u ljutenicu, koliko soli staviti u ljutenicu i koji začini su pogodni za ljutenicu....
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
10. dec.
1
Na taj način on štiti kiseli kupus od vremenskih uticaja. Prilikom vađenja kupusa, bio-poklopac se pažljivo podiže i zatim vraća u prvobitni položaj. Na vrhu, bureta ili kanistera se stavlja normaln poklopac....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Proporcija je sledeća: na svakih 10 litara vode stavlja se po 400 grama soli. Salamura bi trebalo da prekrije rešetku, pa čak i da bude 10 centimetara iznad nje....
Pijte sok od kiselih krastavčića, ima bezbroj koristi!Pijte sok od kiselih krastavčića, ima bezbroj koristi!
27. feb.
Kiseli krastavčići su veoma ukusni, a većina nas voli da pije i njihov sok. Međutim, pokazalo se da baš sok od kiselih krastavčića ima neverovatne koristi za zdravlje čoveka....
Kisele lubeniceKisele lubenice
09. okt.
Ovako pripremljena turšija mora da se pretače (tečnost se vadi i ponovo vraća) u sledeće dve nedelje....
Kisele dunjeKisele dunje
29. dec.
Izaberu se dunje srednje veličine, tako da mogu cele da uđu u trolitarsku teglu. Operu se i izbuše nožem na nekoliko mesta. Ređaju se u teglu, nakon toga se sipa so, šećer, sirće i tablete aspirina istucane u prah....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura. Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Stavljaju se u kipuću vodu i mogu se kuvati sa otvorenim ili pokrivenim poklopcem. Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njega
08. mart
E321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom. Na mnogim...
Turske kisele sarmiceTurske kisele sarmice
13. april
Uz neprestano mešanje kuvajte dok se pirinač ne izbistri. Malo pre nego što sklonite posudu sa vatre, dodajte šljive isečene na male parčiće....
Slatko-kisele ćufticeSlatko-kisele ćuftice
18. mart
U odvojenoj posudi pomešajte sastojke za sos i promešajte dok se ne dobije ujednačena smesa. Sipajte smesu u tiganj u kuvajte dok se sos na zgusne. Regulišite ringlu da jelo na zagori....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine. Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...