Bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo se kuvaju kiseli krastavčići?

Koliko dugo se kuvaju kiseli krastavčići?

MarianeMariane
Džedaj
15622
Koliko dugo se kuvaju kiseli krastavčići?

Svake godine, krajem leta, dolazi kod nas poznata sezona domaće zimnice. Tada hiljade domaćica podvrnu rukave i konzerviraju sezonsko voće i povrće, a tegle ljutenice, ajvara, kiselih krastavčića, kompota i turšija kreću u podrume i tavane.

Kiseli krastavčići spadaju u najomiljenije autohtone mezetluke, iako je njihova priprema naporna, a posle sterilizacije morate još malo da sačekate da sazru. Oni su prisutni na našoj trpezi skoro uvek, bukvalno od trenutka kada postanu jestivi.

Osim što su samostalno meze, kiseli krastavčići su deo raznih zimskih salata i jela. Kao i druge vrste zimnice, kiseli krastavčići treba da se preliju odgovarajućom salamurom i zatim sterilišu.

Sterilizacija se radi da bi se pripremljenim kiselim krastavčićima produžio rok trajanja, ali ne treba preterivati, jer postoji opasnost da krastavčići umesto da budu sveži, čvrsti i hrskavi, budu mekani i bezoblični.

Obično iskusne domaćice sterilišu krastavčiće oko 5 minuta, maksimalno 7-8 minuta. Potom vade vruće tegle i okreću ih naopačke, ostavljajući ih u tom položaju dok se potpuno ne ohlade.

Na našem sajtu ćete naći razne recepte za pripremu kiselih krastavčića, salate sa kiselim krastavćičima ili jela sa kiselim krastavčićima.

Pogledajte i naše savete za pripremu kiselih krastavčića i saznajte koliko soli treba staviti u kisele krastavčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni