Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukBeli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode....
26. feb.
Prženi beli lukZnamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
12. mart
Ukiseljeni beli lukOvo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju.
Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
12. avgust
Pečeni beli lukGlavica belog luka se podeli na čenove.
Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
24. april
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuPostoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
24. dec.
Beli lukJedan od razloga zašto beli luk ima toliko korisnih efekata je njegova sposobnost da smanji količinu slobodnih radikala u krvi....
19. januar
Marinirani kiseli beli lukBeli luk se očisti, opere i stavlja se u kipuću vodu da se blanšira oko 5 minuta. Nakon toga se ohladi pod tekućom hladnom vodom.
Po želji se razdvaja na čenove ili čak može da se očisti skroz od ljuski....
28. januar
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti.
Kako čuvati beli luk
Beli luk je lukovičasta biljka koju...
10. okt.
Marinirani beli luk u teglamaPogledajte i kako se marinira beli luk, zašto treba da jedemo više belog luka i kako se peče beli luk....
26. sep.
Pečeni beli luk u folijiVažno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži.
Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom.
Budite zdravi!...
19. jul
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Zašto da jedemo više avokada?Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Zašto da jedemo sirova jaja?Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti.
Kada se kuvaju, protein iz jaja...
18. mart
Zašto da jedemo više oraha?Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
16. mart
Zašto treba da jedemo jajaZašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika?
- Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe.
- Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
07. mart
Zašto su proklijali beli luk i krompir štetniAko je krompir koji čuvate kod kuće priklijao, najbolje da ga izbacite. Proklijao krompir može da izazove oštru reakciju opasnu po zdravlje.
Krompir koji se čuva na svetlosti, ne samo da proklija, nego i pozeleni. U njemu...
07. sep.
Marinirani beli luk na hladan načinUkoliko imate više belog luka, a volite da eksperimentišete sa zimnicom i mariniranim paprikama, sterilizovanim pečurkama, isprobajte i Marinirani beli luk na hladan način....
05. jul
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaPosolite i ostavite marinadu da proključa.
Stavite čenove belog luka u teglu. Prelijte toplom marinadom do grlića i zatvorite.
Sterilizujte, ako želite da vam marinirani beli luk traje duže....
02. maj
Kako da ne mirišemo na beli lukAko malo popijete svežeg ili kiselog mleka, pre nego što jedete beli luk, to će uticati da se znatno smanji njegova aroma i manje će se osećati....
29. april
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptOvako prirpemljeni beli luk se može odmah konzumirati ili servirati kao prilog uz glavno jelo, da se stavlja u čorbe i salate, da se namaže da prepečenu krišku hleba, da se doda u dresing, sos ili pesto....
18. januar
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Koristi od belog luka su posledica sadržaja vitalne hemikalije alicina, koji je odličan terapeutski agens. Alicin, koji sadrži sumpor, je krivac i za aromu belog luka.
Ljudi koriste beli luk više od tri hiljade godina...
25. maj
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Brokoli za zdrave oči
Brokoli se jede i za zdrave oči. Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
09. januar
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Kiseljak je uobičajena višegodišnja biljka koja svakog proleća nestrpljivo niče iz zemlje. Poreklom iz Evrope i Azije, kiseljak je bogat vitaminom C i posebno je aromatičan.
Kiseljak se lako može uzgajati u većini...
09. maj