Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Beli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode....
Prženi beli lukPrženi beli luk
12. mart
Znamo da je beli luk prisutan u hiljadama recepata različitih lekova narodne medicine, tako da nikada nije loše da se pojede malo belog luka....
Ukiseljeni beli lukUkiseljeni beli luk
12. avgust
Ovo se radi da bi tačno odredili koliko vam je potrebno salamure za turšiju. Prebacite tečnost iz teglica u šerpu i stavite da se prokuva nekoliko minuta. Nakon toga, ponovo prelijte beli luk u teglama....
Pečeni beli lukPečeni beli luk
24. april
Glavica belog luka se podeli na čenove. Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana. Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Postoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom. To je zbog toga što se u njemu nalazi alicin, koji je sposoban da unušti razne patogene...
Beli lukBeli luk
19. januar
Jedan od razloga zašto beli luk ima toliko korisnih efekata je njegova sposobnost da smanji količinu slobodnih radikala u krvi....
Marinirani kiseli beli lukMarinirani kiseli beli luk
28. januar
Beli luk se očisti, opere i stavlja se u kipuću vodu da se blanšira oko 5 minuta. Nakon toga se ohladi pod tekućom hladnom vodom. Po želji se razdvaja na čenove ili čak može da se očisti skroz od ljuski....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti. Kako čuvati beli luk Beli luk je lukovičasta biljka koju...
Marinirani beli luk u teglamaMarinirani beli luk u teglama
26. sep.
Pogledajte i kako se marinira beli luk, zašto treba da jedemo više belog luka i kako se peče beli luk....
Pečeni beli luk u folijiPečeni beli luk u foliji
19. jul
Važno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži. Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom. Budite zdravi!...
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti. Kada se kuvaju, protein iz jaja...
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto su proklijali beli luk i krompir štetniZašto su proklijali beli luk i krompir štetni
07. sep.
Ako je krompir koji čuvate kod kuće priklijao, najbolje da ga izbacite. Proklijao krompir može da izazove oštru reakciju opasnu po zdravlje. Krompir koji se čuva na svetlosti, ne samo da proklija, nego i pozeleni. U njemu...
Marinirani beli luk na hladan načinMarinirani beli luk na hladan način
05. jul
Ukoliko imate više belog luka, a volite da eksperimentišete sa zimnicom i mariniranim paprikama, sterilizovanim pečurkama, isprobajte i Marinirani beli luk na hladan način....
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaMarinirani beli luk sa aromatičnim začinima
02. maj
Posolite i ostavite marinadu da proključa. Stavite čenove belog luka u teglu. Prelijte toplom marinadom do grlića i zatvorite. Sterilizujte, ako želite da vam marinirani beli luk traje duže....
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Ako malo popijete svežeg ili kiselog mleka, pre nego što jedete beli luk, to će uticati da se znatno smanji njegova aroma i manje će se osećati....
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptPečeni beli luk u foliji - lagan recept
18. januar
Ovako prirpemljeni beli luk se može odmah konzumirati ili servirati kao prilog uz glavno jelo, da se stavlja u čorbe i salate, da se namaže da prepečenu krišku hleba, da se doda u dresing, sos ili pesto....
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?
25. maj
Koristi od belog luka su posledica sadržaja vitalne hemikalije alicina, koji je odličan terapeutski agens. Alicin, koji sadrži sumpor, je krivac i za aromu belog luka. Ljudi koriste beli luk više od tri hiljade godina...
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Brokoli za zdrave oči Brokoli se jede i za zdrave oči. Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Kiseljak je uobičajena višegodišnja biljka koja svakog proleća nestrpljivo niče iz zemlje. Poreklom iz Evrope i Azije, kiseljak je bogat vitaminom C i posebno je aromatičan. Kiseljak se lako može uzgajati u većini...